نسخه های درمانی

نسخه های درمانی

درمان بیماری ها از منظرهای گوناگون
نسخه های درمانی

نسخه های درمانی

درمان بیماری ها از منظرهای گوناگون

تهدیدهای تابستانی را جدی نگیرید!



http://img.webmd.com/dtmcms/live/webmd/consumer_assets/site_images/articles/health_tools/swimming_pool_and_beach_safety_slideshow/getty_rf_photo_of_woman_in_sun_hat.jpg



گرمازدگی امروز یکی از رایج‌ترین معضلات زندگی مردم به‌ویژه در مناطق آب و هوایی گرم و خشک محسوب می‌شود که زندگی و فعالیت‌های روزمره آنها را تحت‌تاثیر خود قرار می‌دهد و علاوه بر آنکه روند زندگی آنها را در روزهای گرم، سخت و دشوار می‌کند موجب ابتلای آنها به سردردهای تابستانی، بی‌حالی، بی‌اشتهایی و ضعف عمومی نیز می‌شود. در این مطلب علاوه بر آشنایی با توصیه‌های طب سنتی برای پیشگیری از ابتلا به گرمازدگی با طبیعی‌ترین روش‌ها برای درمان سردردهای تابستانی آشنا می‌شوید.

 

   

 

درمانگران طب سنتی به شما می‌گویند

چرا در تابستان گرمازده می‌شوید؟

مردم بسیاری در جهان فکر می‌کنند که گرم شدن هوا مهم‌ترین عامل ابتلا به گرمازدگی در فصل‌ تابستان است.  این دیدگاه در میان برخی درمانگران طب رایج نیز وجود دارد، در حالی که درمانگران طب سنتی و طبیعی در جهان به گونه دیگری فکر می‌کنند. آنها تغذیه نامناسب و مصرف برخی داروها را مهمترین عامل برای ابتلا به گرمازدگی در تابستان می‌دانند. از نگاه این درمانگران علاوه بر نوع تغذیه و داروی مصرفی افراد، میزان تحرک، شغل و احتمال انسداد مجاری تخلیه سموم و اخلاط موذی از بدن مرتبط است. درمانگران طب سنتی با بررسی هر یک از این احتمال‌ها و رفع آن به پیشگیری از ابتلا به گرمازدگی و عوارض ناشی از آن در تابستان کمک می‌کنند.

 

 

 

می‌خواهید از شر گرمازدگی راحت شوید

نوشیدنی‌های ضد صفرا

بررسی میزان خلط صفرا در بدن یکی از بهترین روش‌ها برای پیشگیری و کنترل گرمازدگی است. بررسی این مسئله به‌ویژه برای افرادی که در گروه افراد گرم‌مزاج و صفراوی مزاج قرار می‌گیرند از اهمیت بیشتری برخوردار است چراکه وجود صفرای زیادتر از حد لازم در بدن ازجمله مهمترین عوامل برای ابتلا به گرمازدگی و بی‌حالی در تابستان است. درمانگران طب سنتی برای پیشگیری از گرمازدگی ناشی از تولید صفرای مازاد در بدن از رژیم‌های غذایی خاص کمک می‌گیرند. آنها از بیمارشان می‌خواهند با گنجاندن خوراکی‌هایی مثل شربت تمرهندی، آب انار تازه، سکنجبین خیار و عرق‌های گیاهی کنترل کننده صفرا برای پیشگیری و درمان گرمازدگی اقدام کنند و تا می‌توانند مصرف میوه‌های ترش مزه مثل آلو و آلبالو  را در برنامه غذایی خود داشته باشند.

 

 

 

بعد از خوردن غذا بی‌حال می‌شوید؟

کم بخورید، سالاد بخورید

گروهی از مردم هستند که در روزهای گرم تابستان بعد از مصرف غذا دچار گرمازدگی و بی‌حالی می‌شوند. آنها با وجود آنکه غذایی مغذی و پرحجم را مصرف کرده‌اند دچار ضعف و بی‌حالی می‌شوند و توان ادامه فعالیت‌های روزانه را از دست می‌دهند. عامل اصلی بروز این مشکل گرمازدگی است. یکی از عواملی که موجب ابتلا به گرمازدگی و بی‌حالی در روزهای گرم تابستان می‌شود زیاده‌روی در مصرف خوراکی‌ها و موادغذایی است، چرا که با مصرف بیش از اندازه از غذاها به‌ویژه غذاهای سنگین و پرحجم بخش زیادی از انرژی بدن به جای آنکه صرف تعریق و خنک کردن بدن شود، بر دستگاه گوارش متمرکز می‌شود تا هضم و جذب مواد غذایی به خوبی انجام شود. برای همین منظور درمانگران طب سنتی به بیماران خود توصیه می‌کنند که در تابستان یک‌سوم غذای خود را به سالاد کاهو و دیگر سبزیجات اختصاص دهند تا به این ترتیب آب و فیبر مورد نیاز بدن را تامین کنند.

 

 

 

مستعد سردردهای تابستانی هستید؟

با این جوشانده حمام کنید

اگر در گروه افرادی قرار دارید که استعداد زیادی برای ابتلا به گرمازدگی، سردرد و بی‌حالی تابستانی دارند، بهتر است برای یک بار  هم که شده حمام با عصاره گیاهی را برای پیشگیری و درمان گرمازدگی تجربه کنید. برای تهیه این عصاره گیاهی ضدسردرد کافی است 15 گرم از گیاه گل خطمی را با 15 گرم گل نیلوفر خشک شده و 15 گرم سبوس گندم خوب مخلوط کرده و آن را به 4 لیوان آب و 2 عدد کدوی سبز رنده شده مخلوط کنید و آن را 20 تا 30 دقیقه روی حرارت بگذارید تا عصاره مواد به‌خوبی از آنها خارج شود. سپس مخلوط به‌دست آمده را توسط یک آبکش ریز خوب صاف کنید تا عصاره آن به خوبی جدا شود. این عصاره را می‌توانید به‌صورت گرم درون وان آب ولرم بریزید و با تنظیم دمای آب نیم ساعت درون این آب دراز بکشید و با آن حمام کنید.

 

 

 

اگر زود بی‌انرژی می‌شوید

با این روغن ماساژ بگیرید

افراد زیادی وجود دارند که با شروع تابستان و افزایش دمای هوا علائمی مانند سستی، بی‌اشتهایی و ضعف عمومی بدن را تجربه می‌کنند و توانایی پرداختن به فعالیت‌ها و برنامه‌های روزانه‌شان را از دست می‌دهند. بهترین راه برای مبارزه با این بی‌حالی ماساژ دست‌ و پای فرد با روغن خالص گل‌سرخ و آب‌تنی‌کردن با آبی است که در آن اسانس یا عصاره گل‌سرخ وجود دارد. علاوه بر این درمانگران طب سنتی برای این گروه راه‌حل کاربردی دیگری نیز دارند. آنها به مراجعین خود توصیه می‌کنند برای پیشگیری از ضعف و بی‌حالی در وعده‌های غذایی و میان وعده‌های خود مصرف غذاهایی مثل عدس، عدس‌پلو، عناب، برنج و سماق را بگنجانند.

 

 

 

عوارض سردردهای  تابستانی را بشناسید

کلاه و چتر فقط برای زمستان نیستند

یکی از مهمترین عوارض بروز سردردهای تابستانی در صورت ابتلا به سردردهای مکرر و مستمر و غفلت از درمان آنها بروز بیماری‌ها و اختلال در عملکرد قلب و گرم شدن این عضو مهم و حیاتی بدن است، به همین دلیل درمانگران طب سنتی همواره  به مراجعین خود توصیه می‌کنند برای پیشگیری از ابتلا به این عوارض با رعایت نکات ایمنی و توصیه‌های غذایی ذکر شده از بروز این سردردها پیشگیری یا هرچه سریع برای درمان و تسکین آنها اقدام کنند. از این رو بهتر است افرادی که مستعد ابتلا به این سردردها هستند در روزهای گرم تابستان از پیاده‌روی زیر تابش نور خورشید پرهیز کنند یا فعالیت‌های روزمره خود را در زمانی که میزان گرمی هوا در حداقل ممکن قرار دارد قرار دهند یا در طول روز از وسایلی مانند کلاه یا چتر برای جلوگیری از تماس مستقیم نور خورشید با بدن‌شان استفاده کنند.

 

 

 

می‌خواهید عطش‌تان را زود برطرف کنید؟

این شربت را خنک بنوشید

یکی دیگر از تدابیر درمانگران طب سنتی برای کاهش حرارت درونی بدن به‌ویژه در افراد صفراوی مزاج در روزهای تابستانی نوشیدن شربتی است که از ترکیب گلاب، نبات و آب به دست می‌آید. نوشیدن این شربت درصورتی که خنک باشد، می‌تواند علاوه بر کاهش حرارت درونی به تسکین سردردهای ناشی از گرمازدگی کمک کند. علاوه بر این می‌‌توانید با تهیه شربت لیموترش و نوشیدن آن در عصرهای گرم تابستان به تسکین سردردهای تابستانی و  پیشگیری از ابتلا به آن کمک کنید. حتی توصیه شده این شربت را در روزهای تابستانی هر روز به همراه داشته باشید تا از ابتلا به گرمازدگی پیشگیری کنید.

 

منبع



 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد