بادیان ۲۰ گرم
زنیان ۲۰ گرم
سداب ۱۰ گرم
زیره ۱۰ گرم
لاک مغسول ۱۰ گرم
مرزنجوش ۵ گرم
بوره ارمنى ۵ گرم
همه را ساییده ۵/ ۲ گرم صبح و ۵/ ۲ گرم شب کفلمه نمایند.
نسخه گیاهی برای لاغری:
هر روز صبح ۵/ ۲ گرم لاک مغسول را در ۲ قاشق سرکه حل کرده با آب گرم میل نمایند.
شبها زراوند یا جنطیانا یا تخم کرفس ۵/ ۲ گرم کوبیده موقع خواب میل نمایند
بهطور کلى کم کردن یک وعده غذا و سیر نخوردن در نوبت بعدى خود باعث لاغر
شدن است.
نکات زیر براى لاغر شدن اهمیت بهسزایى دارد:
۱- خوراک از لحاظ حجم زیاد و از غذاییت کم باشد.
۲- قبل از غذا خوردن، شستشوى پیاپى انجام دهند (به وسیله حمام).
۳- ورزش سریع و تند انجام گیرد.
۴- مالیدن روغنهاى گدازنده.
۵- خولنجان، تریاق و سرکه همراه مر ناشتا مصرف شود.
۶- خوردن آب سیبزمینى روزى ۲ لیوان یکى صبح و یکى عصر.
ماء الجبن برای لاغری:
در ماء الجبن نفع بسیار براى مصرفکننده وجود دارد من جمله:
۱- نیروى ماء الجبن زیاد است به علت رقت و لطافت.
۲- ماء الجبن اخلاط و حالات شدید را آرام مىسازد.
۳- ماء الجبن نرمکننده جرم بیمارىزا است.
۴- ماء الجبن ماده بیمارىزاى مقاوم را به تدریجى تجزیه و حل مىنماید، ماء
الجبن از نظر خاصیت گرم است، مصهل و بازکننده، مدر مسکن و تسکیندهنده
حالات التهاب است.
در بیمارى حاد و سوداوى، التهاب، مالیخولیا، جذام داؤ الفیل، سوزش ادرار و
ضعف کلیهها، کمک به انجام عمل آنها، ضد سنگ، ضد زخم مثانه، زخمهاى تازه و
کهنه، کمسویى چشم، استسقا، ضعف بدن و ضد خارش چه از راه گوارش و چه از
طریق مالیدنى، مىباشد.
طرز مصرف ماء الجبن بدین طریق است که هر دو ساعت به کار برند. بعد از خوردن
ماء الجبن اگر بیمار مقدارى راه برود بهتر است، بهترین وقت مصرف صبح زود
است، کمترین مقدار مصرف ۲۰۰ گرم است.
حد متوسط مصرف ماء الجبن ۴۵۰ گرم است که حدود نیم کیلو مىباشد. پس از
مصرف ماء الجبن حدود ۴ تا ۶ ساعت بعد مىتوان غذاى روزانه را مصرف نمود قبل
و بعد از مصرف ماء الجبن نبایستى غذاى شور و سرخ کرده و ترشیجات مصرف
نمایند از مصرف لبنیات نیز خوددارى نمایند.
طرز تهیه ماؤ الجبن به (سه طریق)
۱- شیر را جوشانده پس از جوشیدن گرماگرم به مقدار یک سوم آن سنکجبین اضافه
نمایند، اگر سکنجبین خیلى ترش نباشد مىتوان از سرکه و یا از آب لیمو به
نسبت یک سوم اضافه نموده، سپس آن را در پارچهاى تمیز ریخته تا آب آن خارج
شود، آب خارج شده داروى مقصود است (بنام ماؤ الجبن)
۲- مىتوان پس از جوشیدن شیر مایه پنیر به آن زده پس از اینکه شیر برید آن
را در پارچهاى ریخته تا آب آن جدا شود (به نسبت هر ۵/ ۲ کیلو شیر ۵ گرم
مایه پنیر لازم است).
۳- مغز تخم کاوشه را به نسبت ۱۰۰ گرم در یک لیتر شیر به صورت نرم ساییده به کار برند.
موقعى که شیر برید در پارچه نازک ریخته تا آب آن جدا شود.
|