تغذیه و رژیم درمانی


 

آب درمانی صبحگاهی

به تجربه ثابت شده است که از طریق این دستورالعمل ساده، بیماریهای زیر قابل درمان هستند: چاقی، آرتروز، سینوزیت، طپش قلب، سرگیجه، فشار خون بالا، کم خونی، دردهای روماتیسمی، فلج عمومی بدن، سنگ کلیه، بیماریهای دستگاه ادراری تناسلی، اسیدیته بالای خون، سرفه، سرطان خون، آسم، برونشیت، سل ریوی، مننژیت، یبوست، انگل های گوارشی، دیابت(مرض قند)، بیماریهای چشم ازجمله خونریزی، التهاب، سرخی و درد چشم، اسهال خونی، بیماریهای معده و روده، سرطان رحم، ورم رکتوم(راست روده)، عادت ماهیانه نامنظم، سرطان سینه، التهاب حنجره و انواع سردردها.

  


 

روش اجرا

1- هر شب 6 لیوان آب را در یک ظرف ریخته، 3 قاشق غذاخوری عسل را در آن حل کنید و کنار بگذارید.

تذکّر1: منظور از لیوان، لیوانهای بزرگ است که ظرفیتی حدود 250سی سی دارند. بنابراین 6 لیوان آب، یعنی 5/1 لیتر یا معادل یک بطری نوشابه خانواده.

تذکّر2: می توانید به دلخواه خود، این شربت را در یخچال یا خارج آن نگهداری کنید.

2- صبح ناشتا، یعنی بلافاصله پس از برخواستن از خواب، این شربت را یک جا میل کنید.

تذکّر1: منظور از صبح ناشتا، همان موقع خواندن نماز صبح است، و نه دیرتر.

 

3- توجه به این نکته بسیار ضروری است که یک ساعت قبل و بعد از نوشیدن این شربت، هیچ خوراکی دیگری اعم از نوشیدنی یا غذاهای جامد نباید مصرف شوند.

4- در صورتی که آب لوله کشی محل زندگی شما کیفیت مناسبی ندارد، می توانید از آب جوشیده شده استفاده کنید.

5- واضح است که نوشیدن 5/1 لیتر آب در یک زمان، بسیار دشوار است؛ اما به تدریج به آن عادت می کنید. اگر در ابتدای درمان به هیچ وجه قادر به این کار نبودید، آب را در مدت زمانی حداکثر بین 10تا 15دقیقه میل کنید. اما به هر حال سعی کنید به هیچ وجه مدت زمان نوشیدن آب بیش از این مقدار نشود.

6- در ابتدای درمان، میزان ادرار افزایش پیدا می کند که پس از مدتی عادی خواهد شد.

طول درمان

بر اساس تجربه، طول درمان برخی از بیماری ها به این شرح می باشد:

یبوست: سه روز؛ ترش کردن معده: سه روز؛ دیابت(شروع کاهش قند): 7روز؛ سرطان: حدّاقل 4هفته؛ سل ریوی: 3ماه؛ فشار خون: 4هفته.

نکته: توصیه می شود افرادی که از آرتروز یا روماتیسم رنج می برند؛ این درمان را 3 بار در روز؛ یعنی صبح، ظهر و شب، یک ساعت قبل از غذا، به مدت یک هفته انجام دهند و پس از آن، 2 بار در روز تا زمانی که بیماری برطرف شود به این روش درمانی ادامه دهند.

ساز و کار اثر آب درمانی

به نظر می رسد در توجیه علمی اثرات این روش درمانی، بتوان این مورد را عنوان کرد:

فعال سازی لایه های مخاطی روده ها و به ویژه روده بزرگ و بهبود عملکرد آنها که حاصل آن دفع تدریجی سموم جمع شده در بدن می باشد. این روش، همزمان با روده ها، دفع مواد زاید از کلیه ها را نیز افزایش می دهد. این مساله بر اساس تیوریهای طب قدیم نیز کاملاً قابل دفاع است؛ چرا که تقریباً اساس تمامی روشهای درمانی در طب قدیم، پاکسازی بدن از مواد دفعی است تا بدن، خود بتواند بر بیماری هایش غلبه کند.

سوال: در احادیث اهل بیت(علیهم السلام) و منابع طب سنتی ایران، مصرف زیاد آب مورد تایید نیست، پس این رژیم آب درمانی چگونه توصیه می شود؟

پاسخ: جواب این سوال، دقت در چند نکته را می طلبد:

آب درمانی به عنوان یک روش زندگی به هیچ وجه مورد تایید ما نیست و تنها برای دوره های مشخص و محدود به عنوان یک روش درمانی تجویز می شود. بنابراین منافاتی با آنچه در احادیث شریف و کتب طب قدیم آمده است ندارد و طبیعتاً مثل هر دارو یا روش درمانی دیگری نیز برای آن عوارضی متصور است که در مقابل اثرات مناسب درمانی، قابل اغماض هستند. نکته بعدی این است که بر خلاف سایر روشهای درمانی که عمدتاً از آب به تنهایی برای درمان استفاده می شود؛ در این روش، از آب عسل استفاده می شود که مضرات مصرف آب به تنهایی را نخواهد داشت؛ چرا که اختلاط آب و عسل، اثر بلغم زایی مصرف آب به تنهایی را تا حد زیادی جبران می کند.

اگر نتوانستیم این مقدار آب را بخوریم؟

اولاً سعی کنید حتی المقدور این میزان یعنی 6-5 لیوان آب را مصرف کنید. طبیعتاً پس از چند روز این کار برایتان عادی خواهد شد. اگر هم به هر ترتیب قادر به مصرف این مقدار آب نبودید، سعی کنید حداکثر میزانی که می توانید را مصرف کنید.

چند نکته:

* در موارد اندکی، کسانی هستند که با مصرف همین مقدار کم عسل نیز دچار مشکلاتی می شوند. در این افراد می توان به تشخیص پزشک، میزان مصرف عسل را کم کرد. در افراد دیابتی، اگر چه ما اعتقاد داریم که مصرف عسل مرغوب، مشکلی ایجاد نمی کند؛ ولی در صورت نگرانی بیمار می توان با مقادیر کم عسل شروع کرد و کم کم آن را به میزان مطلوب رساند. به عکس، در کسانی که از مشکلاتی مانند کم خونی رنج می برند می توان بر مقدار عسل مصرفی افزود.

* بدیهی است که میزان آب و عسل توصیه شده بر اساس یک فرد بزرگسال با جثّه متوسط تنظیم شده است. لذا در سنین پایین تر و به ویژه در کودکان می توان مقدار آب و عسل را بر اساس سن و جثّه فرد تنظیم کرد. اما به هر حال بهتر است میزان آب مصرفی بر اساس حداکثر ظرفیت شخص تنظیم شود.

* نکته جالب در مورد آب درمانی فوق آن است که به تجربه ثابت شده است که این روش درمانی، تغییر چندانی در طبع و مزاج اصلی بیمار ایجاد نمی کند و لذا برای افراد مختلف با هر طبعی(حتی بلغمی) قابلیت اجرا دارد.

 



منبع : http://shiateb.com/