علل گوش درد و راههای درمان آن


درد گوش را نباید ساده پنداشت. فرقی نمی کند که علت گوش درد در گوش خارجی باشد یا در گوش میانی، زیرا به هر صورت٬ تورم گوش می تواند پیامدهای خطرناکی را به دنبال داشته باشد.
تب بالا، اختلال در شنوایی و احساس فشار در گوش از نشانه های آشکار ورم در ناحیه گوش میانی است و اگر بسرعت درمان نشود، مشکلات فراوانی به همراه خواهد داشت. در چنین حالتی، در پشت پرده گوش چرک جمع می شود که در نهایت حتی می تواند پرده گوش را پاره کند. تورم گوش میانی اغلب در اثر سرما خوردگی بوجود می آید. باکتری ها یا ویروس ها از طریق مخاط گلو و بینی در گوش پخش می شوند. در چنین وضعیتی باید به پزشک مراجعه کرد و تحت نظر وی آنتی بیوتیک مصرف نمود. اشعه مادون قرمز نیز در کاهش درد کمک شایانی می کند.
انسداد پرده ای که بین بینی و گوش وجود دارد٬ باعث بروز درد و اختلال در شنوایی می شود که علت آن اغلب سرماخوردگی است. تمیز نگه داشتن بینی در برطرف کردن انسداد این پرده اهمیت ویژه ای دارد.
بخور گیاه کاملیا، اشعه مادون قرمز و قطره بینی از جمله مواد مناسب برای درمان این حالت هستند. اگر این عارضه در مجرای بیرون گوش واقع شود، با درد و خارش شدید همراه است. علت آن ٬پاک کردن غیر اصولی گوش است. گاهی اوقات٬ درد در اثر باکتری ها یا ویروس هایی که هنگام شنا وارد گوش می شود، به وجود می آید. در چنین مواقعی گوش خود را با قطره های گوش که حاوی ترکیبات الکل دارو گلیسرین هستند٬ مداوا کنید.
ایجاد موم گوش٬ علتهای متفاوتی دارد: اختلال در سیستم گردش خون، جراحت پرده گوش، آسیب دیدن گوش میانی، کمبود ویتامین و مواد معدنی، فشارهای روحی، کری ناگهانی و ...هریک از اینها می توانند نشانه های یک بیماری جدی باشند.به همین دلیل باید علت کاملاً مشخص شود و درد به طور اصولی درمان شود. گاهی اوقات درد دندان که در ناحیه گوش ظاهر می شود، باعث بروز این دردها می شود.
برای پیشگیری از مشکلات مربوط به گوش، نباید گوشها را با گوش پاک کن تمیز کرد. این کار به مکانیزم طبیعی گوش آسیب می رساند. در مورد کودکان همیشه باید توجه کرد که بینی آنها تمیز باشد. در صورت لزوم هنگام حمام کردن، گوشتان را با گوشی های مخصوص گوش محافظت کنید.

من