: جعفری Parslery نام علمی Petroselinum sativum گیاه شناسی جعفری گیاهی است علفی ، دوساله و معطر که ارتفاع آن تا 70 سانتیمتر می رسد . برگهای آن برنگ سبز تیره و دارای بریدگیهای لوزی یا مثلث شکل با تقسیمات رفعی است . گلهای جعفری کوچک برنگ مایل به سبز و بصورت چتر یم باشد میوه آن کوچک به درازای 2 میلیمتر و به قطر یک میلیمتر و دارای بوئی معطر است خواص داروئی: خواص تخم جعفری تخم جعفری از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است . 1)ضد نفخ شکم است . 2)شریان ها و رگ ها راتمیز می کند . 3)ادرار آور و قاعده آرو است . 4)برای درمان تب نوبه بکارمی رود . خواص ریشه جعفری 1)ریشه جعفری اشتها آور است . 2)ادرار آور و قاعده آور است . 3)سنگ کلیه را دفع می کند . 4)برای درمان اسهال باید 20 گرم ریشه جعفری را در یک لیتر آب دم کرده و تنقیه کنید . 5)دم کرده ریشه جعفری برای درمان تنگی نفس بکار می رود. 6)برای درمان سرخک مفید است . خواص برگ و ساقه جعفری 1- برای رفع لکه ها و جوش های صورت دم کرده جعفری را روی پوست صورت بمالید . 2-برای روشن شدن رنگ پوست مقدری جعفری را در نیم لیتر آب به مدت 5 دقیقه بجوشانید و صبح وشب صورت خود را با آن بشوئید بعد از یک هفته پوست صورت شما روشن می شود. 3-دم کرده جعفری ضد تب است . 4-دم کرده برگ جعفری برای بواسیر و سنگ کلیه مفید است . 5-خوردن چای جعفری به هضم غذا کمک می کند . 6-بعد از خوردن سیر برای برطرف کردن بوی دهان جعفری بجوید. 7-جعفزی نفس را خوشبو می کند. 8-برای درمان ضرب خوردگی و خون مدرگی له شده برگ و ساقه جعفری را روی عضو ضرب دیده بگذارید .
منبع: http://pddiyabet.blogfa.com/post-12.aspx