تنظیم روابط جنسی
سخنران: استاد حسین خیراندیش
(رئیس موسسه تحقیقات حجامت ایران)
دانلود صوت
منبع:شیا طب
آفْت (به انگلیسی: Aphthous stomatitis) یک بیماری شایع در دهان است که ضایعات دردناک نکروتیک در مخاط دهان، زبان و لثه به بار می آورد. علت آن ناشناخته است ولی ممکن است خودایمنی باشد. دوره آن حدود یک هفته است و اغلب پس از آن بدون درمان هم بهبود مییابد. درمان آن اغلب علامتی است و برای رفع آن بیشتر از دهانشویه یا قطره استفاده میشود.
اتیولوژی آفت عود کننده دهانی، دقیقاً مشخص نیست اما مواردی به عنوان علل زمینه ساز برای آن معرفی شدهاند؛ مانند زمینه ارثی، استرس، اختلالات ایمونولوژیک، عوامل هورمونی، کمبودهای تغذیهای و نقایص خونی، سیگار و حساسیتهای غذایی.
علائم آفت محدود به دهان هستند و بیمار علائم عمومی (مانند تب) ندارد. علامت اصلی درد یا سوزش در محل آفت است. ممکن است درد با بعضی غذاها و آشامیدنی ها (مانند اسیدها ) تشدید شود. با بهبود زخم درد نیز کاهش مییابد.
آفت خودبخود خوب میشود و معمولاً نیازی به درمان ندارد. برای آفت اگر درمانی صورت بگیرد معمولاً به دو منظور زیر خواهد بود:
۱ – کاستن از درد و التهاب و استرس
۲ – جلوگیری از اضافه شدن عفونت ثانویه به آن
به نظر می رسد ویتامین ب۱۲ در درمان آفت عود کننده موثر باشد (۲). دهانشویههایی مانند بنزیدامین، دیفن هیدرامین، میرتوپلکس و کلرهگزیدین نیز ممکن است به کار روند. تغییر خمیردندان و قطع مصرف سیگار نیز میتواند مفید باشد.
رایجترین درمانهایی که در این خصوص توصیه میشود شامل موارد زیر هستند:
۱- رعایت بهداشت دهان
۲- استفاده از مواد محافظ موضعی(Orabase) حاوی استروئیدهای موضعی همچون تریامسینولون یا Flucinolone یا Clobetasol.
۳- استفاده از آنتیبیوتیک موضعی همچون کلرهگزیدین، بنزیدآمین یا پرسیکا
۴- استفاده از آنتیبیوتیک موضعی مانند کپسولهای ۲۵۰ میلی گرمی تتراسایکلین در cc۵ سرم فیزیولوژی حل شده به صورت دهانشویه
۵- رفع کمبودهای ویتامینی و املاح سرمی همچون ویتامین B۱۲، آهن و اسید فولیک و پرهیز از غذاهای آلرژی زا
۶- استفاده از داروهای بی حس کننده موضعی همچون لیدوکائین و یا دیفن هیدرامین
بهترین درمان برای آفت دهان استفاده از داروهای گیاهی مانند مریمگلی و عصاره گل میخک میباشد زیر تاثیر آن بسیار سریع در حد ۲ الی ۵ دقیقه است.
۸-مالیدن ویکس به روی آن باعث میشود زود خوب شود یعنی دو روز
آب میوههای صنعتی برای سلامت بدن مضر هستند و بهتر است به جای آنها میوه بخوریم تا ویتامینهای لازم به بدن ما برسد.
باید روزانه 5 نوع میوه و سبزیجات خورد تا ویتامینهای لازم و ضروری به بدن برسند؛ زیرا این مواد غذایی دارای مواد معدنی، آنتی اکسیدانها و مقداری فیبر هستند و معمولاً در غذای روزانه ما دیده نمیشوند.
در صورتی که تمام این مواد برای عملکرد مناسب بدن لازم و ضروری هستند به ویژه برای جلوگیری از پیری سلولها، سرطان، اختلالات گوارشی و غیره؛ علاوه بر این میوهها غنی از کربوهیدراتها هستند اما جذب آنها کند است.
آب میوه همیشه انتخاب سالمی نیست:
در
حالی که آب میوه نمادی از یک صبحانه سالم، متعادل، مفید و مغذی برای بدن
است، 100 درصد خالص و حاوی مقدار زیادی قند و کمی فیبر است اما آب میوههای
صنعتی آماده این خواص را ندارند و برای سلامت بدن مضر هستند.
زیرا به آب میوههای صنعتی شکر اضافه میشود، اکسیژن آن از بین میرود که باعث اختلال در طعم آن میشود؛ تولید کنندگان رنگهای مختلف و طعم دهندههای مصنوعی به آب میوهها اضافه میکنند که برای سلامت بدن مفید نیست اما بچه ها این آب میوههای بیخاصیت را دوست دارند.
پس هیچ چیز سالمتر از خود میوه نیست و باید سعی کرد میوه بخوریم و آب میوه صنعتی مصرف نکنیم.
بهداشت پلک بسیار ساده است و بهترین راه شستوشوی پلک با شامپو است.
کسانی که مدام دچار گل مژه میشوند باید حتماً تست قند بدهند چون گل مژه از اولین عوارض دیابت است.
متخصص بیماریهای چشم با بیان این مطلب اظهار داشت: مهمترین علت مراجعه به چشم پزشکی تورم پلکها، احساس خارش و سوزش و وجود جسم خارجی در چشم و به دنبال آن خشکی چشم است.
داخل پلک فوقانی و تحتانی بین 20 تا 40 غده چربی وجود دارد که از تبخیر اشک جلوگیری میشود، بنا به دلایلی، ترکیب طبیعی این چربیها ممکن است تغییر کند و در لبه پلک جمع شود که مجموعه این میکروبها و چربیها موجب التهاب پلکها خواهد شد.
در اثر مالیدن و خارش چشم معمولا مژهها میریزد و گاهی کاملاً دهانه غدد چربی خورده میشود و گل مژه خود را نشان میدهد. بهداشت پلک بسیار ساده است و بهترین راه شستوشوی پلک با شامپو است.
وی قرمزی چشم و ریزش اشک، احساس شن ریزه و سوزش در چشم، خارش پلکها، قرمزی و تورم لبه پلکها، پوستهپوسته شدن پوست اطراف چشمها، قیکردن لبه پلکها موقع بیدارشدن، حساسیت به نور، اشک کفآلود، رویش مژهها در جهات غیرطبیعی و ریختن مژهها را نشانههای بلفاریت یا التهاب پلک ها برشمرد و گفت: اگر با وجود رعایت بهداشت و نظافت منظم پلکها، علائم و نشانههای بیماری بهبود نیافت، به چشمپزشک مراجعه کنید.