نسخه های درمانی

درمان بیماری ها از منظرهای گوناگون

نسخه های درمانی

درمان بیماری ها از منظرهای گوناگون

5روش درمان گیاهی برای حساسیت فصلی(آبریزش بینی -عطسه و...)


با توجه به آغاز شیوع حساسیت فصلی استفاده از گیاهان دارویی برای درمان آلر‍‍ژی و حساسیت ها کاربرد زیادی دارد.


گزارش  باشگاه خبرنگاران؛ در فصل بهار با توجه به تفاوت شرایط اقلیمی بین استان های مختلف کشور و با شروع فصل رویش یا گرده افشانی، گرده های گیاهان از طریق باد انتشار پیدا می کنند. باز شدن دانه های ریز گیاهان در هوا به تعداد بسیار زیاد و استنشاق آن، در افراد ایجاد آلرژی فصلی می کند که به این حالت تب یونجه گفته می شود.


به گفته پزشکان، آلرژی یکی از مهم‌ترین اثرات جانبی سیستم ایمنی بدن است که در بعضی شرایط ظاهر می‌شود. آلرژی در واقع نوعی اختلال در دستگاه ایمنی بدن و پاسخ شدید دستگاه ایمنی در مقابل برخی از آنتی‌ ژن ها است. آنان بر این باورند آلرژی ها همان ماده‌ی حساسیت زا است که باعث ایجاد آلرژی می‌شود ،هیستامین آنتی بادی موجود در بدن در واکنش به مواد حساسیت زا ترشح کرده و سبب بروز علائمی مانند تورم، قرمزی، خارش چشم‌ها، گرفتگی و آب ریزش بینی می‌شود

  ادامه مطلب ...

جلوگیری از ریزش مو با گیاهان دارویی

ریزش مو علل مختلفی دارد، کمبود مواد غذائی و نخوردن غذای کافی یکی از عوامل مهم ریزش مو می‌باشد. بعضی از افراد به خاطر رژیمهای غلط غذائی که برای لاغری می‌گیرند، دچار ریزش مو می‌گردند.

  • معمولاً کسانی که دچار بیماری می‌شوند، پس از بهبود، ریزش مو می‌گیرند که این هم به علت کمبود مواد غذائی می‌باشد. 

     

    برای درمان ریزش مو باید هم مواد غذائی مفید و مناسب مصرف نمود و هم به مو‌ها و ریشه‌های آن غذا داد. برای غذا دادن به مو‌ها می‌توان از آب میوه‌های گوناگون مانند آب خیار، آب هلو، آب انگور و غیره استفاده نمود. کسانی که موهای خشکی دارند و دچار ریزش مو می‌شوند، می‌توانند از مخلوط کتیرا و زردهٔ تخم مرغ استفاده کنند. کسانی که موهای چرب دارند به هیچ وجه نباید از زردهٔ تخم مرغ برای تقویت موهای خود استفاده کنند. این دسته از افراد می‌توانند از مورد سبز و آب نخود استفاده نمایند.

  • یکی دیگر از داروهای طبیعی برای تقویت موی سر، استفاده از ماده لزج اطراف تخمه‌های خربزه، طالبی و گرمک است.


برای این کار، تخمه‌ها را در دستان خود مالش دهید تا دستانتان چرب شود، سپس چربی به دست آمده را به سر خود بمالید و بگذارید یک ساعت بماند و خشک شود. سپس سر خود را با آب ولرم بشوئید.

  • یکی دیگر از مواد غذائی مفید برای موهای سر، آب انگور می‌باشد.


به کسانی که از بستر بیماری برخاسته و دچار ریزش موی شدید هستند، توصیه می‌شود در شبانه روز، سه لیوان آب انگور میل کنند.

کلسترول، باعث کمبود ویتامین «ب» سر می‌شود که این کمبود، ریزش مو را به همراه خواهد داشت. چربی خون در اطراف پیاز مو جمع شده و مانع تنفس و تغذیه آن می‌گردد. بنابراین خوردن و مالیدن این ویتامین و مواد حاوی آن از جمله سبوس گندم و جو، پوست چلتوک برنج، نان‌های پخته شده با آرد سیاه و همچنین ماء‌الشعیر، به جلوگیری از ریزش مو بسیار کمک می‌کند.

عشایر ایران یک روش بسیار جالب برای تقویت موی سر دارند که به این صورت است: یک خیار درشت و آبدار را که کاملاً رسیده و پوست آن زرد شده است را بردارید و آن را به طور عمودی به دو قسمت برش بزنید. سپس مقداری جو ی پوست‌نکنده را در وسط خیار فرو برید، به طوری که جو‌ها از آب خیار استفاده کرده و روئیده و جوانه بزنند. سپس خیار را با جو و جوانهٔ آن خشک کرده و بکوبید. مقداری از آن را خورده و با بقیهٔ آن، سر خود را بشوئید. این جو‌ها سرشار از ویتامین ب و دیگر املاح بوده و برای تقویت موهای سر بسیار مفید است.

  • علت دیگر ریزش موی سر، کندی جریان خون در پوست کف سر می‌باشد.


برای جلوگیری از این نوع ریزش مو، باید از موادی استفاده نمود که تحریک کننده بوده و موجب افزایش گردش خون می‌گردد. برای استفاده از این گیاهان، باید حتماً از متخصص و پزشک کمک گرفت و تست انجام گیرد تا حساسیت داشتن و یا نداشتن به آن گیاه یا دارو مشخص گردد. در صورت عدم حساسیت، شستشوی سر با جوشاندهٔ برگ انجیر و استفاده از شیرهٔ آن بسیار مفید می‌باشد. این جوشانده به این روش تهیه می‌گردد که، یکی دو برگ انجیر را جوشانده و در شیشه‌ای می‌ریزیم. سپس کمی از آن را برداشته و فقط موی سر را با آن خیس می‌کنیم. دقت کنید که از این جوشانده روی پوست صورت و بدن شما نریزد.

برس کشیدن و مالش پوست سر نیز مفید می‌باشد، به شرط آنکه پوست سر ملتهب نبوده، غدد زیر پوست کمبود مواد معدنی نداشته و خراب نشده باشند. شستشو و تمیز نگه داشتن موی سر نیز در بهبود جریان خون سر و تنفس مو، بسیار سودمند می‌باشد.

  • شستن سر با سدر نیز بسیار مفید می‌باشد.

طرز مصرف سدر به این صورت است که یک قاشق سدر را در کاسه‌ای بزرگ ریخته و آن را به هم می‌زنیم تا کف کند. سپس فقط با کف و آب آن، سر را می‌شوییم. ذرات گیاه نباید در لابه لای مو برود؛ زیرا در این صورت در لای مو جمع شده، به سختی خارج می‌شوند و این خود باعث ریزش مو می‌گردد.

  • شستشوی موی سر با گیاهان ضد عفونی‌کننده مانند خطمی، پنیرک و بابونه نیز مفید می‌باشد.

در صورت نداشتن حساسیت، این گیاهان باعث از بین بردن قارچ‌های کف سر، معالجه زخم‌های چرکی سر، موخوره و به علاوه براقی و جلای مو می‌گردد.

یکی دیگر از مواد مفید برای موی سر، گوگرد است که در تمامی سبزیجات به وفور یافت می‌شود و هم خوردن آن توصیه می‌گردد و هم مالیدن آن روی موی سر که گرسنگی پنهان ریشه‌های مو را بر طرف می‌کند. این عنصر در انواع پیازهای خوراکی به وفور یافت می‌گردد. شنبلیله نیز حاوی گوگرد فراوانی است. به علاوه در تره، سیر، موسیر، والک و انواع شاهی و همچنین برگ گزنه این عنصر وجود دارد. خوردن این گیاهان برای تقویت موی سر بسیار مفید و موثر می‌باشد. همچنین مصرف آب این سبزیجات بر روی پوست سر نیز باعث تغذیه ریشه‌های مو می‌گردد.

  • یکی دیگر از گیاهان مفید برای حفظ موی سر و تقویت آن گردو می‌باشد.


خوردن گردو و همچنین شستشوی سر با برگ گردو علاوه بر اینکه باعث تقویت مو می‌گردد، باعث نرمی و لطافت آن نیز می‌شود.

شلغم و جغندر نیز در حفظ مو و تقویت آن بسیار موثر می‌باشند. هم خوردن آن‌ها و هم شستشوی سر با آب پختهٔ آن‌ها مفید بوده و اگر در فصل زمستان، مرتباً سر خود را با آب لبو بشوئید، مو‌هایتان پر پشت و انبوه می‌شود.

نگهداری از موی سر

علاوه بر داروهائی که جهت تقویت پیاز مو بیان کردیم، برای نگهداری از موهای خود، باید بعضی اصول را رعایت کنید. تمیز نگاه داشتن موی سر و چرب کردن آن با روغن‌های نرم مانند روغن بادام و یا روغن مورد، برای نگهداری مو بسیار سودمند می‌باشد

طرز تهیه 6 شربت گیاهی تابستانی

با فرا رسیدن فصل تابستان بازار نوشیدنی‌های خنک داغ می‌شود و همه به تهیه و خرید این نوشیدنی‌ها روی می‌آورند و در این بین افرادی هستند که به دلیل اهمیت دادن به سلامت خود، نوشیدنی‌های گیاهی و خانگی را به نوشیدنی‌های صنعتی ترجیح می‌دهند.
بسیاری از این نوشابه‌های طبیعی وقتی به شیوه صحیح تهیه و مصرف می‌شود نه تنها مانند نوشابه‌های صنعتی سلامت بدن را تهدید نمی‌کند بلکه حتی خواص بسیار مفیدی دارد برای مثال برخی از آنها تقویت کننده، برخی آرام بخش و دسته ای نیز حتی تاثیر درمانی دارد.

طرز تهیه برخی از این نوشیدنی‌های گیاهی سالم و مفید که برای فصل گرم تابستان و پیشگیری از گرمازدگی نیز سودمند است، به شرح زیر است: 

 شربت ریحان
برای تهیه این نوشیدنی مقداری شربت آب قند رقیق را با دو فنجان برگ ریحان خرد شده مخلوط کنید، داخل ظرف درداری بریزید و به مدت یک ساعت در ظرف را ببندید. بعد از آن مایع را صاف کنید و سپس در یخچال قرار دهید تا خنک و آماده نوشیدن شود.

شربت استوقودوس
برای تهیه این نوشیدنی سه قاشق گل تازه استوقودوس را به مقداری شربت آب قند رقیق اضافه کنید و پس از یک ساعت شربت را صاف و خنک کنید. شربت استوقودوس شما برای نوشیدن آماده است.

شربت نعناع
شربت نعناع را نیز می‌توانید مطابق با روش تهیه شربت استوقودوس تهیه کرده و پس از خنک شدن در یخچال مصرف کنید. برای تهیه این نوشیدنی استفاده از یک فنجان برگ تازه نعناع کافی است.

شربت گشنیز و فلفل سبز
برای تهیه این نوشیدنی خوش طعم و خنک کننده مقداری برگ گشنیز خرد شده را به همراه دو لیوان فلفل سبز ریز شده به شربت آب قند رقیق بیفزایید. پس از یک ساعت شربت را صاف کنید و بعد از خنک شدن می‌توانید آن را مصرف کنید.

شربت وانیل و بابونه
یک لیوان شکر را با یک چهارم لیوان گل‌های تازه بابونه به همراه مقداری وانیل با یک لیوان آب مخلوط کنید و در حرارت متوسط بجوشانید تا شکر به خوبی در آب حل شود. بعد از یک دقیقه جوشیدن ظرف را از روی حرارت بردارید و به مدت یک ساعت به حال خود بگذارید و سپس آن را در شیشه تمیزی بریزید و به مدت دو هفته در یخچال نگهداری کنید تا پس از آن آماده مصرف شود.

شربت لیمو و رزماری
ترکیبی از یک لیوان شکر را با 5/1قاشق غذاخوری رزماری خرد شده ، یک عدد پوست لیموی خلال شده با مقداری دلخواه آب بجوشانید تا شکر به خوبی در آب حل شود. بعد از یک دقیقه جوشیدن، شربت را از روی حرارت بردارید و بعد از یک ساعت که شربت به خوبی سرد شد آن را داخل یخچال قرار دهید و پس از چند روز نوشیدنی ابتکاری شما آماده مصرف خواهد بود.

بهترین نوشیدنی سحر و افطار چیست

ماه رمضان چند روزی است که آغاز شده است و اکثریت مردم روزه دار هستند اما روزه داری مسائلی را نیز به همراه دارد که مهمترین آن ها تشنگی است و با توجه به طولانی بودن روز در بسیاری از روزه داران به وجود می آید. بهترین راه برای جلوگیری از تشنگی در طول روزه داری این است که هنگام سحر و افطار از نوشیدنی های مناسب استفاده کنید.
پس از ساعت ها تشنگی و گرسنگی منطقی به نظر می رسد که یک لیوان یا یک پارچ آب سرد را در کنار خود بگذاریم و تا می توانیم نوشیدنی های سرد بنوشیم اما نباید از عوارض این کار غافل بود. مصرف یکباره مقادیر زیادی نوشیدنی های سرد ، علائم ناراحت کننده گوارشی در فرد روزه دار به وجود می آورد.

 

ادامه مطلب ...

چندنکته طلایی برای روزه داری درتابستان:

هدف ما از روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان علاوه بر اجر معنوی آن، بهره بردن از منافع جسمانی و روانی این ماه مبارک است. البته ماه رمضان امسال به دلیل مصادف شدن با روزهای گرم و طولانی تابستان دارای حساسیت و تحمل بیشتری است که با یک برنامه تغذیه ای درست هنگام افطار و سحر می توانیم بدون هیچ گونه مشکلی از مزایای آن بهره ببریم و به مشکلاتی مانند ضعف بدنی، افت فشار، تشنگی و گرسنگی نیز دچار نشویم.

 

رعایت راهکارهای ساده تغذیه ای در افطار و سحر می تواند روزه داران را به منظور دریافت منافع بدنی و تسهیل بهره مندی از مزایای روحانی این ماه مبارک یاری کند زیرا یک فرد بیمار به درستی نمی تواند از برکات ماه رمضان فیض ببرد 

ادامه مطلب ...