نسخه های درمانی

درمان بیماری ها از منظرهای گوناگون

نسخه های درمانی

درمان بیماری ها از منظرهای گوناگون

مروری بر گیاه زردچوبه در طب سنتی و مدرن

مروری بر گیاه زردچوبه در طب سنتی و مدرن

 

در سال 88 حسن فلاح حسینی و همکاران 1 پژوهشی را انجام داده که هدف از ان تعیین اثرات فارماکولوژی ریزوم گیاه زردچوبه و ماده موثره آن کورکامین بوده است

روش بررسی این تحقیق استفاده از مقالات بررسی شده در  سالهای 1980 الی  2000 و با استفاده از پایگاه داده ای MEDELINE   بوده است

زردچوبه گیاهی است علفی که از قسمت ریزوم های خشک شده این گیاه در مواد غذایی و داروئی استفاده میشود، این گیاه در کشورهای گرم آسیایی از جمله آمریکای جنوبی ، جنوبی چینی و بومی افریقا، هندوستان، پاکستان، اندونزی رویش داشته ودر ایران  رشد نمیکند

در طب سنتی از زردچوبه برای موارد بسیار زیادی استفاده میکرده اند که از جمله آنها برای اختلالات گوارشی، کبدی، رفع سنگ کلیه ، درد مفاصل و اختلالات قاعدگی نام برده شده است

بر اساس نتایج بدست آمده از این تحقیق  زردچوبه رابطه نزدیکی با اختلالات کبدی، قاعدگی، قلب و عروق، آلزایمر، سرطان،روماتوئید، دیابت و  ... دارد

1 حسن فلاح حسینی ، محسن زحمتکش و مسعود حقیقی

منبع :

ادامه مطلب ...

بررسی آگاهی، اعتقاد و عملکرد بیماران نسبت به داروهای گیاهی

 

مقدمه و هدف: مصرف گیاهان دارویی از دیرباز در بین مردم دنیا رایج بوده و در آمریکا طی دهه 90 پنج برابر شده است. با توجه به افزایش مصرف داروهای گیاهی و با هدف بررسی میزان آگاهی، اعتقاد و عملکرد بیماران نسبت به استفاده از آن ها پژوهش حاضر انجام پذیرفت.
روش تحقیق: این پژوهش یک مطالعه توصیفی است که به صورت مقطعی بر روی 30 نفر از بیماران مراجعه کننده به درمانگاه انجام شده است. به این صورت که پژوهشگران به این مرکز مراجعه و پرسش نامه را که شامل اطلاعات جمعیت شناختی و سه حیطه آگاهی، اعتقاد و عملکرد افراد نسبت به استفاده از داروهای گیاهی بود را پر می کردند. سپس این اطلاعات با استفاده از نرم افزار
SPSS، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج و بحث: دامنه سنی زنان 47-19 با میانگین
30±8 سال و در مردان 50-22 سال با میانگین 12±27 بود. 23% افراد زیر دیپلم، 63% دیپلم و فوق دیپلم و 10% لیسانس و بالاتر بودند. 63% از افراد در مورد داروهای گیاهی آگاهی داشتند و 93% آن ها گیاهان خاصی را برای درمان تعدادی از بیماری ها می شناختند. 73% استفاده از داروهای گیاهی را بی خطر دانسته و 96% به داروهای گیاهی اعتقاد داشتند. 76% معتقد بودند که مصرف داروی گیاهی نباید تحت نظر پزشک باشد. 30% از افراد معتقد بودند که باید داروهای گیاهی را حتما از داروخانه تهیه کرد. عملکرد آن ها در بیشترین میزان استفاده از گیاهان دارویی شامل: آویشن (63%)، گل گاوزبان (56%)، عرق نعناع (40%)، عرق کاسنی (37 %)، بابونه (33%)، چهارتخمه (23%)، عرق شاه تره (20%)، عرق خارشتر، چای سبز و خاکشیر (17%) و اسطوخودوس (13%) بود. بیشترین علل مصرف داروها جهت رفع ناراحتی معده، تعریق و گرمی، سرماخوردگی، تمدد اعصاب، سنگ کلیه و اختلالات قاعدگی بود. 77% اظهار داشتند که در صورت وجود داروی گیاهی، آن را به داروی شیمیایی ترجیح می دهند و بی عارضه بودن، موثر بودن و داشتن منشا گیاهی از دلایل آن ها بود.
توصیه کاربردی/صنعتی: با توجه به این که 93 درصد بیماران مراجعه کننده به پزشکان از داروهای گیاهی استفاده می کردند و 73% آن ها را بی خطر می دانستند، ارائه اطلاعات مفید و همه جانبه در زمینه داروهای گیاهی و آگاهی پزشکان به منظور پیش گیری از تداخلات دارویی جهت ارتقای سطح آگاهی، اعتقاد و عملکرد و نهایتا حفظ سلامت آن ها ضروری به نظر می رسد.

ادامه مطلب ...

سوء مزاج تر کبد

سوء مزاج تر کبد : بر انگیختگی رخسار و چشم ، زبان مرطوب ( قرمزی)

صورت ممکن است سفید و در نهایت  سبز و کدورت مایل به سبز ایجاد شود

درمان : بهترین درمان روزه است ، لبنیات و شیر را کم و قلیل کنند و مایعات کم بنوشند

نسخه های گیاهی : پونه، نعناء + اویشن + زنجفیل + انسیون+ خاکشیر

- جوشانده ، عرق پونه و نعنا و آویشن




منبع:سخنرانی دکتر معمار زاده

سوء مزاج خشک کبد

سوء مزاج خشک کبد: خشکی زبان و دهان ، تشنگی، نبض حالت سختی ، زبان گاها سیاه رنگ میشود ( رسوب سیاه رنگ )
درمان : سوپ های مرطوب ( برگ کرفس، برگ چقندر، دانه های لعاب دار،

میوه مرکب: ( از نظر سردی و گرمی متعادل باشد )

هندوانه، گرمک  و طالبی ، هلو و خربزه

سوء مزاج سرد کبد

مزاج سرد بد کبد : (سوء مزاج سرد کبد (

سفید شدن لبها و زبان ، بلغم زیاد ، ادرار سفید رنگ ، کمی تشنگی ، کمی خون، معده احساس گرسنگی میکند  و در انتها به بی اشتهایی تبدیل میشود، مدفوع سفید، گاه گاهی تب عارض میشود، مزه دهان ترش

درمان : زیره، مصطکی، فلفل، انیسون، خولنجان، زنجبیل، نعنا، میخک،پونه،

سوپ زیره با گوشت گوسفند، گنجشک، کبوتر یا کبک

پودر گیاهی بیسموت: 60 گرم پودر شیرین بیان، انیسون، زیره سیاه، نعناء رازیانه از هر کدام ده گرم اسیاب می کنند با عسل قوام بیاورند و با کمی آب ولرم تناول کنند

گلغند عسلی : 400 گرم گل سرخ + 750 گرم عسل + گلاب به اندازه دلخواه

پودر بسیموت قبل از غذا و گلغند بعد از غذا

نسخه بعدی : ناشتا

- ترنجبین 2 قاشق غذاخوری + یک و نیم لیوان آب حوش + 3 قاشق غذاخوری خاکشیر