ریزش مو علل مختلفی دارد، کمبود مواد غذائی و نخوردن غذای کافی یکی از عوامل مهم ریزش مو میباشد. بعضی از افراد به خاطر رژیمهای غلط غذائی که برای لاغری میگیرند، دچار ریزش مو میگردند.
برای درمان ریزش مو باید هم مواد غذائی مفید و مناسب مصرف نمود و هم به موها و ریشههای آن غذا داد. برای غذا دادن به موها میتوان از آب میوههای گوناگون مانند آب خیار، آب هلو، آب انگور و غیره استفاده نمود. کسانی که موهای خشکی دارند و دچار ریزش مو میشوند، میتوانند از مخلوط کتیرا و زردهٔ تخم مرغ استفاده کنند. کسانی که موهای چرب دارند به هیچ وجه نباید از زردهٔ تخم مرغ برای تقویت موهای خود استفاده کنند. این دسته از افراد میتوانند از مورد سبز و آب نخود استفاده نمایند.
برای این کار، تخمهها را در دستان خود مالش دهید تا دستانتان چرب شود،
سپس چربی به دست آمده را به سر خود بمالید و بگذارید یک ساعت بماند و خشک
شود. سپس سر خود را با آب ولرم بشوئید.
به کسانی که از بستر بیماری برخاسته و دچار ریزش موی شدید هستند، توصیه میشود در شبانه روز، سه لیوان آب انگور میل کنند.
کلسترول، باعث کمبود ویتامین «ب» سر میشود که این کمبود، ریزش مو را به
همراه خواهد داشت. چربی خون در اطراف پیاز مو جمع شده و مانع تنفس و تغذیه
آن میگردد. بنابراین خوردن و مالیدن این ویتامین و مواد حاوی آن از جمله
سبوس گندم و جو، پوست چلتوک برنج، نانهای پخته شده با آرد سیاه و همچنین
ماءالشعیر، به جلوگیری از ریزش مو بسیار کمک میکند.
عشایر ایران یک روش بسیار جالب برای تقویت موی سر دارند که به این صورت
است: یک خیار درشت و آبدار را که کاملاً رسیده و پوست آن زرد شده است را
بردارید و آن را به طور عمودی به دو قسمت برش بزنید. سپس مقداری جو ی
پوستنکنده را در وسط خیار فرو برید، به طوری که جوها از آب خیار استفاده
کرده و روئیده و جوانه بزنند. سپس خیار را با جو و جوانهٔ آن خشک کرده و
بکوبید. مقداری از آن را خورده و با بقیهٔ آن، سر خود را بشوئید. این جوها
سرشار از ویتامین ب و دیگر املاح بوده و برای تقویت موهای سر بسیار مفید
است.
برای جلوگیری از این نوع ریزش مو، باید از موادی استفاده نمود که تحریک
کننده بوده و موجب افزایش گردش خون میگردد. برای استفاده از این گیاهان،
باید حتماً از متخصص و پزشک کمک گرفت و تست انجام گیرد تا حساسیت داشتن و
یا نداشتن به آن گیاه یا دارو مشخص گردد. در صورت عدم حساسیت، شستشوی سر با
جوشاندهٔ برگ انجیر و استفاده از شیرهٔ آن بسیار مفید میباشد. این
جوشانده به این روش تهیه میگردد که، یکی دو برگ انجیر را جوشانده و در
شیشهای میریزیم. سپس کمی از آن را برداشته و فقط موی سر را با آن خیس
میکنیم. دقت کنید که از این جوشانده روی پوست صورت و بدن شما نریزد.
برس کشیدن و مالش پوست سر نیز مفید میباشد، به شرط آنکه پوست سر ملتهب نبوده، غدد زیر پوست کمبود مواد معدنی نداشته و خراب نشده باشند. شستشو و تمیز نگه داشتن موی سر نیز در بهبود جریان خون سر و تنفس مو، بسیار سودمند میباشد.
طرز مصرف سدر به این صورت است که یک قاشق سدر را در کاسهای بزرگ ریخته و آن را به هم میزنیم تا کف کند. سپس فقط با کف و آب آن، سر را میشوییم. ذرات گیاه نباید در لابه لای مو برود؛ زیرا در این صورت در لای مو جمع شده، به سختی خارج میشوند و این خود باعث ریزش مو میگردد.
در صورت نداشتن حساسیت، این گیاهان باعث از بین بردن قارچهای کف سر،
معالجه زخمهای چرکی سر، موخوره و به علاوه براقی و جلای مو میگردد.
یکی دیگر از مواد مفید برای موی سر، گوگرد است که در تمامی سبزیجات به
وفور یافت میشود و هم خوردن آن توصیه میگردد و هم مالیدن آن روی موی سر
که گرسنگی پنهان ریشههای مو را بر طرف میکند. این عنصر در انواع پیازهای
خوراکی به وفور یافت میگردد. شنبلیله نیز حاوی گوگرد فراوانی است. به
علاوه در تره، سیر، موسیر، والک و انواع شاهی و همچنین برگ گزنه این عنصر
وجود دارد. خوردن این گیاهان برای تقویت موی سر بسیار مفید و موثر میباشد.
همچنین مصرف آب این سبزیجات بر روی پوست سر نیز باعث تغذیه ریشههای مو
میگردد.
خوردن گردو و همچنین شستشوی سر با برگ گردو علاوه بر اینکه باعث تقویت مو میگردد، باعث نرمی و لطافت آن نیز میشود.
شلغم و جغندر نیز در حفظ مو و تقویت آن بسیار موثر میباشند. هم خوردن
آنها و هم شستشوی سر با آب پختهٔ آنها مفید بوده و اگر در فصل زمستان،
مرتباً سر خود را با آب لبو بشوئید، موهایتان پر پشت و انبوه میشود.