1- طبیعت چغندر گرم و تر است.
۲- مصرف چغندر بیماری
جذام را از بین می برد.
۳- چغندر، عقل را زیاد می کند.
۴- شیره چغندر یکی از بهترین شیره های سبزی است که به ساختن گلبولهای قرمز
خون کمک می کند، خون را تصفیه کرده و جریان خون را بهبود می بخشد. از این
رو مصرف چغندر به خانمها بسیار توصیه می شود.
۵- چغندر قرمز یا لبو به دلیل داشتن فیبر فراوان که خاصیت کاهش چربی خون را
دارد و همچنین اسید فولیک، بهتر است در سبد غذایی بیماران قلبی و زنان
باردار قرار بگیرد.
۶- لبو دارای مقادیر فراوان آهن در کنار ویتامین ((ث)) و اسید فولیک است که
از بروز کم خونی در افراد بویژه دختران جوان ممانعت می کند.
۷- املاحی که در شیر? چغندر وجود دارد، یک پاک کنند? بسیار عالی برای کبد، کلیه و کیس? صفراست.
۸- چغندر ملین، نرم کنند? و ادرارآور است و در رفع یبوست نقش عمده ای را ایفا می کند. همچنین اهمیت به سزایی در دستگاه گوارش دارد.
۹- درمان کننده التهاب مجاری ادرار است.
۱۰- چغندر برای درمان التهاب مثانه،
بواسیر و بیماریهای پوستی بسیار مفید است. اشتها را نیز زیاد می کند.
۱۱- چغندر مانند هویج دارای کاروتن است که در معده تبدیل به ویتامین A می شود.
۱۲- خوردن چغندر پخته، برای رعشه مفید است خصوصاً اگر برگ آن سرخ رنگ باشد.
۱۳- برگ چغندر خام ورم طحال را بهبود می بخشد.
۱۴- چغندر مخلوط با آب هویج دفع کننده سنگ کیسه صفراست.
۱۵- خوردن چغندر، در هوای خشک خصوصاً در فصل زمستان مؤثر تر است و به همه، خصوصاً پیران بسیار توصیه می شود.
۱۶- شستشوی سر با جوشانده برگ چغندر، شوره و چربی مو را از بین می برد و ضد شپش است.
۱۷- قرار دادن دست و پای ترک خورده در آب گرم شده برگ چغندر، موجب بر طرف شدن عارضه می شود.
۱۸- ضماد برگ چغندر با عسل جهت رفع طاسی و زگیل مؤثر می باشد و چنانچه با
حنا مصرف شود برای رویاندن مجدد مو و نکویی آن تأثیربه سزایی خواهد داشت.
۱۹- مصرف چغندر برای درد مفاصل و
نقرس مفید می باشد چون مقدار زیادی آنتی اکسیدان دارد.
۲۰- در استعمال خارجی برای پانسمان زخم و درمان تاول استفاده می شود.
۲۱- شربت چغندر بهترین نوشابه و تقویت کننده بدن و دافع سموم بدن است (برای
تهیه شربت چغندر، با آبمیوه گیری آب سه تا چهار عدد چغندر خام را بگیرید و
آن را با یک لیوان آب معدنی مخلوط کنید).
مضرات:
۱- زیاده روی در مصرف آن برای معده مضر است و همچنین موجب دل پیچه می گردد. برای اجتناب از این مساله چغندر را همراه عدس بپزید.
۲- برای پختن چغندر از ظروف آلومینیومی استفاده نکنید.
طرز استفاده:
برای درست کردن شربت چغندر با آب میوه گیری آب سه تا چهار چغندر خام را
بگیرید و آنرا با یک لیوان آب معدنی گاز در مخلوط کنید این شربت بسیار
خوشمزه و انرژی زا است .