یکی از علل نفخ معده، نوشیدن آب و نوشابههای گازدار به همراه غذا است.
نوشیدن این مایعات با غذا، شیرهٔ معده را رقیق و سرد کرده و هضم غذا را به
تاخیر میاندازد. غذاهای ایرانی اکثراً گوشتی بوده و همراه با میوه و
سبزیجات است و نوشیدن مایعات به همراه این گونه غذاها، نفخ ایجاد میکند.
اگر شما در حین غذا خوردن و یا پس از آن دجار عطش میشوید، بهتر است که برای رفع عطش خود از ماست و میوههای ترش استفاده کنید.
اگر
در ماست خود مقداری نعنای خشک، گل سرخ و سبزیهای معطر دیگر بریزید و در
حین غذا خوردن و پس از آن، تشنگی خود را با خوردن آن رفع کنید، این کار
باعث رقیق شدن اسید معده شده و هضم غذا را راحتتر میکند. همچنین سبزیهای
معطر موجود در آن، از نفخ معده جلوگیری مینماید.
خوب است بدانید
که سبزیهای معطر، دارای اسانسهای میکروبکش و ضدعفونیکننده بوده و در
قدیم که مواد ضدعفونیکننده و داروها موجود نبود، برای ضدعفونی دستگاه
گوارش از این سبزیها استفاده میکردند.
سبزیجات معطر برای از بین
بردن نفخ شکم بسیار مفید میباشند. انواع این گیاه در تمامی نقاط ایران
یافت میشود شامل گیاهانی از خانواده نعناع، آویشن، زیره و بسیاری دیگر
هستند.
برای نفخ شکم میتوانید از یک فنجان جوشاندهٔ سبزیهای معطر
استفاده کنید. به این صورت که مقداری از سبزی معطر مانند نعناع و یا زیره
را داخل آب جوش ریخته و مانند چای دم کنید و آن را پس از غذا بنوشید. پس از
دو ساعت که مرحلهٔ اول هضم غذا تمام شد، هر قدر آب میخواهید، میتوانید
بنوشید و نگران نفخ معده نباشید. اگر در آب خود، مقداری عرق نعناع، عرق
آویشن و یا هر نوع عرق سبزیهای معطر دیگر اضافه کنید، از شر نفخ معده خود
کاملاً خلاص خواهید شد.
ریختن سبزیهای معطر روی غذا و پختن آنها
با غذا نیز میتواند مانع نفخ معده شود. استفاده از آویشن روی غذاها از
نفخ جلوگیری میکند. لوبیا و عدس را میتوان با کمی گلپر میل نمود که هم
خوشمزه بوده و هم نفخ آن را میگیرد. به برخی غذاها نیز زیره اضافه
میکنند تا نفخ آن گرفته شود.