علت خاصیت: این ریشه تند دارای ترکیباتی است که مشابه برخی داروهای ضد ورم عمل میکند، اما در عین حال زنجبیل به عنوان یک رقیق کننده خون نیز عمل میکند. به همین دلیل اگر نوعی داروی رقیق کننده مصرف میکنید، حتما قبل از مصرف زنجبیل، با پزشک خود مشورت نمایید.
نحوه مصرف: بهترین حالت این است که شما هر روز به گونهای زنجبیل مصرف کنید. چند تکه زنجبیل را در آب جوش ریخته و صبر کنید تا دم بکشد یا کمی آن را در سیبزمینی سرخ کرده رنده کنید یا پودر زنجبیل را در شربت بریزید.
2- کدو حلوایی
علت خاصیت: تحقیقات نشان میدهند که برخی انواع آنتیاکسیدان میتوانند در پیشگیری از ابتلا به ورم مفاصل، یا کاهش سرعت پیشرفت این بیماری و یا کاهش درد موثر باشند. رنگ نارنجی روشن کدوحلوایی نشان دهنده وجود دو آنتیاکسیدان بسیار مفید در آن است: بتا کاروتن و بتاکریپتوگزانتین. پزشکان در انگلیس متوجه شدهاند که احتمال ابتلا به ورم مفاصل در افرادی که بتا کریپتوگزانتین مصرف میکنند، نسبت به سایر افراد 50 درصد کمتر است.
نحوه مصرف: سعی کنید کدو حلوایی را به شکل پوره درآورده و هر هفته مصرف کنید. مثلا میتوانید با کمی ماست و پودر دارچین و کدو حلوایی، یک پوره بسیار لذیذ تهیه کرده و از این پوره به عنوان سس غذاهایی مثل بوقلمون استفاده کنید.
3- فلفل دلمهای قرمز
علت خاصیت: فلفل دلمهای قرمز حاوی مقادیر زیادی کاروتنوئید است. کاروتنوئیدها یکی از اصلیترین دشمنان التهاب هستند، اما در عین حال، فلفل دلمهای حاوی مقدار زیادی ویتامین C است. تحقیقات نشان میدهند افرادی که ویتامین C به مقدار کافی در رژیم غذاییشان وجود ندارد، بیشتر در معرض ابتلا به ورم مفاصل هستند.
نحوه مصرف: سعی کنید هفتهای 3 عدد فلفل دلمهای قرمز مصرف کنید. فلفل دلمهای، خیار، نخود و کمی پنیر را با هم مخلوط کرده و به عنوان سالاد همراه با غذا مصرف کنید.
*دیابت نوع دو
4- لوبیا
علت خاصیت: لوبیا قرمز، چشم بلبلی یا چیتی؛ نوع لوبیا تفاوتی نمیکند. لوبیا دارای ترکیباتی از کربوهیدرات، پروتئین و فیبر است که علاوه بر اینکه قند خون شما را متعادل میکند، شما را برای مدت طولانیتری سیر نگه میدارد (قند خون افرادی که به دیابت نوع دو مبتلا هستند، معمولا تعادل نداشته و بدن آنها نمیتواند به درستی انسولین تولید کند. انسولین کمک میکند گلوکز از طریق خون به سلولهای شما برسد).
نحوه مصرف: هر چه بیشتر لوبیا مصرف کنید، بهتر است. مصرف لوبیاهای پروتئیندار بهتر از پاستا، برنج و یا سیبزمینی سرشار از کربوهیدرات است. لوبیا چشم بلبلی را به یک میان وعده ترد و خوشمزه تبدیل کنید. لوبیا را ابتدا پخته و بعد آبکشی کنید. سپس با کمی فلفل، زردچوبه یا هر نوع ادویه دلخواه خود، آنها را مزهدار کنید. فر را با حرارت 200 درجه سانتیگراد گرم کنید. لوبیا را به مدت 15 تا 20 دقیقه در فر قرار دهید تا کاملا ترد و طلایی رنگ شود. در این میان یکبار لوبیا را زیر و رو کنید تا بطور یکنواخت طلایی شود
5- سفیده تخم مرغ
علت خاصیت: سفیده تخم مرغ به دلیل کالری کمی که دارد، یکی از بهترین مواد غذایی برای دیابتیها است (سفیده هر تخم مرغ حدودا دارای 17 کیلوکالری است). در عین حال سفیده تخم مرغ دارای پروتئین زیادی است. به همین دلیل میتواند وزن و قند خون شما را متعادل نگه دارد. کلسترول تخم مرغ در زرده آن است.
نحوه مصرف: سعی کنید حداقل هفتهای 3 تا 4 وعده غذا با سفیده تخم مرغ تهیه و مصرف کنید. املت با 4 سفیده تخم مرغ (یا یک تخممرغ کامل با 2 یا 3 سفیده تخممرغ)، سبزیجات و پنیر کمچرب برای صبحانه میتواند قند خون شما را در طول روز متعادل نگه دارد.
6- مغزها
علت خاصیت: مغزها، از جمله بادام زمینی، گردو و پسته، تشکیل شده از چربیها و پروتئینهایی هستند که علاوه بر اینکه برای قلب ضرری ندارند، فشار خون را پایین نگه داشته و سرعت جذب کربوهیدرات را نیز کاهش میدهند. مغزها همچنین دارای چربیهای اشباع نشده و گاه چربیهای امگا 3 هستند. این دو نوع چربی میزان کلسترول و تریگلیسیرید خون را تنظیم میکنند. از آنجایی که دیابت نوع دو شما را در معرض بیماریهای قلبی قرار میدهد، استفاده از مغزها مفید خواهد بود.
نحوه مصرف: روزانه یک مشت از مغزهای مورد علاقه خود را مصرف کنید. همه آنها دارای چربیهای سودمند هستند.
علت خاصیت: تحقیقات نشان میدهند که اسیدهای چرب امگا 3 موجود در گیاه بذر کتان، میتوانند تعداد دفعات، مدت زمان و شدت سردردهای میگرنی را کاهش دهند. احتمالاً علت این امر، کاهش التهابات است.
نحوه مصرف: روزانه یک قاشق از گیاه بذر کتان را به ماست، شربت و یا غلات صبحانه خود اضافه کنید. همچنین میتوانید پودر بذر کتان را با آرد سوخاری مخلوط کرده و برای سوخاری کردن مرغ از آن استفاده کنید.
8- اسفناج
علت خاصیت: اسفناج حاوی مقادیر زیادی منیزیم و ریبوفلاوین است. ریبوفلاوین نوعی ویتامین B است که میتواند در کاهش تعداد دفعات و شدت سردردهای میگرنی موثر باشد.
نحوه مصرف: حداقل هفتهای 3 روز اسفناج مصرف کنید. همچنین سعی کنید سایر منابع ریبوفلاوین، مانند گوشت کمچرب، غلات، قارچها و مارچوبه را نیز در رژیم غذایی خود بگنجانید. همچنین در صورت نیاز، با پزشک خود در رابطه با مصرف مکملهای ریبوفلاوین مشورت کنید.
9- پنیر
علت خاصیت: تحقیقات نشان میدهند خانمهایی که دچار سندرم پیش از قاعدگی میشوند، کلسیم کمتری در اطراف تخمدانهایشان دارند. به همین دلیل اگر پنیر و مواد لبنی بیشتری مصرف کنید، به احتمال زیاد درد و بیحوصلگی شما در این دوران کاهش مییابد.
نحوه مصرف: سعی کنید روزانه میزان پیشنهاد شده کلسیم را مصرف کنید. به گفته محققان، روزانه فقط حدود 10 درصد از کلسیم مورد نیاز بدن از طریق تغذیه جذب میشود! خانمهای زیر 50 سال روزانه به 1000 میلیگرم و بالای 50 سال به 1200 میلیگرم کلسیم نیاز دارند. خانمهای بالای 50 سال باید مواد لبنی بیشتری مصرف کنند، اما اگر فکر میکنید که این کار امکان ندارد، با پزشک خود در مورد مصرف مکملها مشورت کنید.
علت خاصیت: این میوه 3 ویژگی عمده دارد. اولاً، آناناس یکی از بهترین منابع منگنز است. تحقیقی در این زمینه نشان میدهد خانمهایی که دریافت منگنز در آنها پایین است، بیشتر دچار درد، بیحوصلگی و حساسیت سینهها در دوران قاعدگی میشوند. دوماً، آناناس و سایر میوهها و سبزیجات آبدار (مانند توتها، مرکبات، طالبی، خیار و فلفل دلمهای) میتوانند ورم ناشی از قاعدگی را کاهش دهند، زیرا آب موجود در این میوه، مایعات اضافی بدن را دفع میکند. سوماً، آناناس شیرین و خوشمزه میتواند در این دوران، که معمولاً میل به غذاهای شیرین افزایش پیدا میکند، راه سالمی ارضای میل شما باشد.
نحوه مصرف: هفت تا ده روز مانده به قاعدگی، روزانه یک لیوان آناناس تازه مصرف کنید. اگر قیمت این میوه زیاد است یا هنوز خوب نرسیده است، میتوانید از آناناس منجمد و یا کمپوت طبیعی آناناس به عنوان جایگزین استفاده کنید.
علت خاصیت: بادام منبع خوبی از منیزیم، یکی دیگر از مواد معدنی که در دوران قاعدگی مفید است، میباشد. تحقیقات نشان میدهند که مصرف منیزیم یک تا دو هفته قبل از قاعدگی، علاوه بر اینکه سردردهای ناشی از قاعدگی را بهبود میبخشد، میتواند در رفع خستگی، بیحوصلگی و تجمع آب در بدن بسیار موثر باشد.
نحوه مصرف: سعی کنید روزانه 22 بادام مصرف کرده و درعینحال رژیم غذایی خود را از سایر منابع منیزیم، مانند کدو حلوایی، تخمه آفتابگردان، نخودفرنگی و سبزیجات برگدار غنی کنید.
علت خاصیت: جو دو سر سرشار از فیبر محلول است. فیبر به ترکیبات کلسترول میچسبد و باعث میشود این ترکیبات از بدن شما دفع شوند. تحقیقات نشان میدهند که احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی، مانند سکته، در افرادی که جو دو سر مصرف میکنند، نسبت به سایرین کمتر است.
نحوه مصرف: سعی کنید حداقل هفتهای سه روز جو دو سر مصرف کنید. میتوانید این ماده پرخاصیت را با انواع توتها، مغزها، زردآلوی خشک و حتی کره بادامزمینی مصرف کنید.
13- ماهی سالمون
علت خاصیت: ماهی سالمون یکی از بهترین منابع امگا 3 است. امگا 3 میتواند به کاهش تریگلیسیرید و افزایش HDL (کلسترول خوب خون) کمک زیادی بکند. همچنین التهابات بدن را، که گاه از علل دیابت و بیماریهای قلبی به شمار میروند، کاهش میدهد، اما از همه مهمتر، تحقیقات نشان میدهند افرادی که امگا 3 بیشتری مصرف میکنند، کمتر دچار انسداد شرایین و مرگ ناشی از افزایش ناگهانی ضربان قلب میشوند.
نحوه مصرف: سعی کنید حداقل هفتهای دو وعده ماهی سالمون مصرف کنید. ماهی سالمون علاوه بر امگا 3، حاوی ویتامین D نیز هست. اگر از عهده هزینه آن برنمیآیید، میتوانید از انواع ارزانتر ماهی استفاده کنید.