نسخه های درمانی

درمان بیماری ها از منظرهای گوناگون

نسخه های درمانی

درمان بیماری ها از منظرهای گوناگون

لکنت زبان خود را پنهان نکنید

 

 


لازم است درباره این فکر ناکارآمد و پیش داوری غیر منطقی خود کمی تجدید نظر کنید : " اگر به شخص مورد علاقه ام بگویم که لکنت دارم و او مرا رد کند افسرده خواهم شد"

 

دختری ۱۷ ساله با چهره معمولی و در حال تحصیل هستم. وقتی تند صحبت می کنم، لکنت می گیرم دختری آرام و کم حرف هستم و لکنتم هم آنقدر حاد نیست که همه فامیل و دوستانم بدانند، خواستگارانم را به دلایلی رد کردم، اما نگرانم که اگر شخص دلخواهم پیدا شود به او درباره مشکلم چه باید بگویم و اگر او مرا رد کند خیلی افسرده می شوم.


پریسا غفوریان کارشناس ارشد روانشناسی بالینی- مخاطب عزیز، لکنت زبان مسئله ای است که می تواند درمان شود، البته به سن فرد و علت بروز آن نیز بستگی دارد اما به طور کلی دانستن این نکات می تواند راه گشا باشد:


 

 

 

 

1 - این که می گویید وقتی تند حرف می زنید دچار لکنت می شوید می تواند نشأت گرفته از اضطراب شما باشد. لازم است بررسی کنید که آیا در مواجهه با افراد یا موقعیت های خاصی دچار لکنت می شوید و یا این امر کلی و همه جایی است. به عبارت دیگر نیاز است دلایل لکنت خود را بررسی کنید، چرا که لکنت دلایل متعددی می تواند داشته باشد. آن چه واضح و مبرهن است این است که هر چه بیشتر سعی کنید آن را از دیگران پنهان کنید اضطرابتان افزایش می یابد و به دنبال آن لکنت تان تشدید خواهد شد.

 

2 - لکنت زبان یک مشکل قابل حل است و درمان خاص خود را دارد که با مراجعه به روانشناس خبره در این زمینه یا گفتار درمانگر قادر خواهید بود آن را کنترل و برطرف کنید، بنابراین هر اندازه که دیدگاهتان را به سمت قبول لکنت به عنوان یک نقص رهنمون سازید احتمال این که اعتماد به نفس، احساس خود ارزشمندی و آرامش روحی خود را تخریب کنید بیشتر خواهد بود که نتیجه ای جز بدتر شدن اوضاع ندارد.

 

3 - لازم است درباره این فکر ناکارآمد و پیش داوری غیر منطقی خود کمی تجدید نظر کنید : " اگر به شخص مورد علاقه ام بگویم که لکنت دارم و او مرا رد کند افسرده خواهم شد" . مادامی که این باور غیر منطقی با شما باشد، از جانب خواستگاران خود رد و به دنبال آن افسرده خواهید شد، چرا که ما به آن چه باور داریم ، عمل می‌کنیم. نیاز شما به کسب مهارت هایی چون اعتماد به نفس، تمرکز بیشتر، عزت نفس، رسیدن به خود تمایز گری به معنای قدرت تفکیک میان فکر و احساس، خودآگاهی نسبت به نقاط قوت و ضعف و کنترل اضطراب قابل توجه است. در نهایت توصیه می کنم از مشاوره تخصصی روانشناس در این زمینه بهره ببرید.


منبع

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد