گاهی اوقات زن و شوهر از لحاظ میل جنسی برابری ندارند و یکی میلش بیش ازدیگری است واین سبب بروز اختلافاتی در روابط زناشویی میگردد. به این منظورچنانچه میل جنسی زیاد باشد برای کاستن آن میتوان از تخم گشنیز، تخم شوید،زنیان، بادیان، انیسون و کاهو یا تخم کاهو استفاده کرد. مداومت در خوردنعدس نیز میل شهوانی را کاهش میدهد. از میان سبزیجات تلخون کاهنده میل جنسیاست. در میان گیاهان دارویی نیز سداب اثر کاهنده دراین مورد دارد.
روشهای کاهش قدرت جنسی
افراط در شهوترانی و مقاربت جنسی برای سلامتی زن و شوهر زیانباراست و عمر آنها را کوتاه میکند. از این رو آنها باید غریزۀ جنسی رادرخود کنترل کنند تا کمتر آسیب ببینند. برای دستیابی به این هدف بایددستورالعملهای زیر را بکار گیرند:
1- رژیم غذایی مناسبی داشته باشند: زن وشوهر باید از پر خوری وخوردن غذاهایچرب، شیرین، سرخ کردنی و تند پرهیز کنند و به جای آن بیشتر از لبنیات ومیوهجات استفاده کنند.
2- از محرکهای جنسی اجتناب کنند. برخی از این محرکها عبارتند از: نوارها،سیدیها وتصاویر مستهجن، لخت شدن زن ومرد نزدیک یکدیگر، آرایش ومعطر سازینزد همسر، چشم چرانی، اختلاط زنان و مردان نامحرم، خوابیدن در کنار یکدیگر.
3- برای تمام شبانهروز برنامه ی مناسبی را تهیه و تدوین کنند به طوری که در آن ورزش، مطالعه و کار جایگاه خاصی داشته باشد.
4- گاهی در مجالس سوگواری حضور یافته و یا قبور مردگان را زیارت کنند.
5- باورها و گرایشات دینی واخلاقی خود را تقویت کنند.
6- مرد با نظر پزشک از برخی داروهای شیمیایی (چون کافور) استفاده کند. (کافور برای زنان مضر است)
7- دربارۀ ضررهای شهوترانی تامل نمایند و آثار سوء آن را روی کارتی نوشته و محتوای آن را به طور روزانه مرور کنند.
8- از خوراکیهایی که میل جنسی را کم میکند بیشتر استفاده کنند مانند:انار، عدس، جوء، ماءالشعیر، سماق، غوره، سرکه، تخم خرفه، کاهو، برگ شوید،تخم شوید، برگ گشنیز، تخم گشنیز، رازیانه، بزرالبنج، تخم ؟ ، روغن ؟ ، تخم کاسنی، ریواس، شیر خشت، قهوه کافور، آب دم کردۀ سداب، آب جوشاندۀ گل نیلوفر و عرق کاسنی.
· 25 گرم مرزنجوش، 50 گرم اسطوخدوس، 300 گرم عناب، 100 گرم ریشه یشیرینبیان، 70 گرم گل گاو زبان و 40 گرم گل بابونه تهیه کنید. ریشههاوعنابها را نیمکوب کرده با بقیه گیاهان مخلوط و یک قاشق غذاخوری از آن رادر قوری چینی بریزید و 3 لیوان آب جوش اضافه کرده، به مدت 45 دقیقه آن رادم میکنیم، سپس از صافی گذرانده، هرگاه خواستید مقداری از آن را میل کنید.
· 3 مثقال بسفایج، 1 مثقال سنبلالطلیب، 1 مثقال بادرنجبویه و 2 مثقالاسطوخدوس، 3 مثقال بادیان و 2 مثقال زنیان را مخلوط و در ظرفی بریزید و4لیوان آب به آن اضافه کنید، سپس به مدت 3 دقیقه بجوشانید وحدود نیم ساعتبگذارید دم بکشد، بعد از صافی گذرانده، به مرور در طول روز میل کنید.
· روزانه، در دو نوبت خاکشیر را جوشانده و با شکر مخلوط کنید و میل کنید.
· 35 گرم مرزنجوش، 35 گرم سنبلالطلیب، 50 گرم گل گاو زبان و 40گرمبادرنجبویه و 30 گرم رازیانه را مخلوط کرده، یک چنگه کوچک از آنها را درظرفی ریخته، 4 لیوان آب اضافه کنید، سپس به مدت 3 دقیقه بجوشانید و 30دقیقه بگذارید دم بکشد و بعد از صافی گذرانده، هرگاه خواستید مقداری از آنرا میل کنید.
· بسفایج، زنیان، بادیان، تخم گشنیز وتخم شوید از هر کدام 2 مثقال،بادرنجبویه، افتیمون و اسطوخدوس از هر کدام یک مثقال، همه را مخلوط کرده وابتدا آن را جوشانده سپس از صافی گذرانده و در یخچال نگه دارید، روزانه بهمقدار یک استکان (صبح، و ظهر وعصر) میل کنید.
· روزانه، مقداری مرزنجوش و بادرنجبویه را دم کرده ومیل کنید.
· دوازده گرم برگ ریواس را در 5 لیوان آب به مدت 20 دقیقه بگذارید دم بکشد و سپس از صافی بگذارنید و میل کنید.
· مقداری دانههای نیلوفر آبی و رازیانه را تهیه کرده، آنها را کوبیده، قبل از خواب یک قاشق چایخوری میل کنید.
· هر صبح ناشتا، 3 عدد مغز دانههای میوۀ تمرهندی کوبیده شده را تناول کنید.
· روزانه، 3 مثقال برگ سداب را دم کرده میل کنید.
· برگ ضغیوس که یکی از انواع مارچوبه میباشد را دم کرده، میل کنید.
· گهگاه مقداری برگ پنج انگشت میل کنید.
· به آشها و خورشهای سبزیدار، شوید، ترخون و گشنیز اضافه کنید و یا این که همراه غذاهای روزانه به مقدار متعادل میل فرمایید.
· 25 گرم ترخون خشک را در چهار لیوان آب به مدت 3 دقیقه بجوشانید، سپس از صافی بگذرانید ومیل کنید.
· روزانه، 2 استکان کوچک (1 استکان صبح و 1 استکان عصر) عرق شوید میل کنید.
· هر شب 30 دانه عناب را در ظرفی خیس کرده، روز بعد آنها را میل کنید، بعد آبی که عنابها در آن خیس شدهاند، را میل کنید.
· 30 گرم گل رازک را در 4 لیوان آب به مدت 10 دقیقه جوشانده، از صافی بگذارنید و میل کنید.
· پانزده گرم شیر خشت را در آب ولرم حل کرده، میل کنید.
· یک قاشق غذا خوری از گل خشک نیلوفر آبی در یک لیوان آب جوش به مدت 10دقیقه بگذارید دم بکشد و روزانه یک استکان کوچک صبح و یک استکان عصر میلکنید.
· 35 گرم علف مروارید را در 4 لیوان آب به مدت 3 دقیقه بجوشانید و مدت کمیبگذراید دم بکشد، سپس از صافی گذرانده، روزانه 3 فنجان وسط غذاهای صبح،ظهر و شام میل کنید.
· 30 گرم گل نیلوفر سفید و 10 گرم گل رازک را در 4 لیوان آب جوش به مدت 30دقیقه بگذارید دم بکشد و روزانه به مقدار 3 فنجان (صبح، ظهر و شب) میلکنید.