نسخه های درمانی

نسخه های درمانی

درمان بیماری ها از منظرهای گوناگون
نسخه های درمانی

نسخه های درمانی

درمان بیماری ها از منظرهای گوناگون

آیا می‌توان از سرطان پروستات پیشگیری کرد؟


آیا می‌توان از سرطان پروستات پیشگیری کرد؟

 

 

آیا می‌توان از سرطان پروستات پیشگیری کرد؟

 

علت اصلی سرطان پروستات مشخص نیست، بنابراین در بیشتر موارد نمی‌توان از آن پیشگیری کرد. اما بر اساس آنچه می‌دانیم، می‌توان با انجام بعضی کارها، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را کاهش داد.

 

عوامل مؤثر در ابتلا به سرطان پروستات

 

سن : با بالارفتن سن خطر ابتلا به سرطان پروستات افزایش می‌یابد.

 

نژاد : در آمریکا، مردان آفریقایی آمریکایی بیشتر از نژادهای دیگر در اثر ابتلا به سرطان پروستات جان خود را از دست می‌دهند.

 

ملیت : سرطان پروستات در کشوهاری شمال آمریکا، شمال اروپا، استرالیا و حوزه‌ی کارائیب بیشتر است و در آسیا، آفریقا و نواحی جنوبی و مرکزی آمریکا کمتر است.

 

سابقه خانوادگی: مردانی که اعضای خانواده‌شان (مانند برادر یا پدر) به سرطان پروستات مبتلا شده‌اند، با احتمال بیشتری ممکن است به سرطان پروستات مبتلا شوند، به ویژه اگر این بستگان در زمان ابتلا به سرطان جوان بوده باشند

 

 

   

 

ژنتیک : دانشمندان بعضی از ژن‌ها را یافته اند که با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط هستند.

 

رژیم غذایی : مردانی که گوشت قرمز و فرآورده‌های لبنی زیاد می‌خورند، با احتمال بیشتری به سرطان پروستات مبتلا خواهند شد.

 

چاقی بیش از حد : بعضی از تحقیقات نشان می‌دهند که افراد چاق بیشتر به سرطلان پیشرفته پروستات مبتلا می‌شوند و در اثر آن جان خود را از دست می‌دهند.

 

 

 

وزن بدن، فعالیت بدنی، و رژیم غذایی

 

البته اثر کاهش وزن بدن، فعالیت بدنی و رژیم غذایی بر سرطان پروستات معلوم نیست اما ممکن است که خطر ابتلا به آن را کاهش دهد:

 

سعی کنید به وزن سالم برسید و آن را حفظ کنید. بعضی از مطالعات نشان می‌دهند مردانی که بیش از حد چاق هستند بیشتر در خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند.

 

فعالیت بدنی داشته باشید. تحقیقات ارتباط بین فعالیت بدنی منظم و خطر پایین‌تر ابتلا به سرطان پروستات را نشان داده‌اند.

 

سبزیجات و میوه‌جات تازه بخورید. چندین تحقیق در این مورد نشان داده است که رژیم غذایی مملو از سبزیجات، خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد. توصیه می‌شود که مردان روزانه دو و نیم فنجان میوه و سبزیجات تازه بخورند.

 

تحقیقات همچنین نشان می‌دهند که رژیم‌های غذایی حاوی مقادیر زیاد کلسیم با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط هستند، بنابراین بهتر است از مکمل‌های کلسیم استفاده نکنید و سعی کنید رژیم غذایی پرکلسیم نداشته باشید.

 

 

 

ویتامین‌ها ، املاح و مکمل‌ها

 

بعضی از مطالعات نشان ‌می‌دهند که مصرف مکمل‌های ویتامین‌E یا سلنیوم خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می‌دهد. اما یک تحقیق جامع (با نام select)  نشان می‌دهد که نه ویتامین E و نه سلنیوم خطر ابتلا به این بیماری را کاهش نمی‌دهند. در واقع آنچه در این تحقیق معلوم شد این بود که مردانی که مکمل‌های ویتامین E مصرف می‌کردند با احتمال بیشتری به سرطان پروستات مبتلا می‌شدند.

 

 

 

مصرف دارو

 

تا کنون دارویی که خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد یافت نشده است، و داروهایی نیز که برای بیماران هایپوپلازی خوش‌خیم پروستات تجویز می‌شود در کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات نقشی ندارد.

 

 

 

 

 

به نقل از everydayhealth.com

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد