نسخه های درمانی

نسخه های درمانی

درمان بیماری ها از منظرهای گوناگون
نسخه های درمانی

نسخه های درمانی

درمان بیماری ها از منظرهای گوناگون

مخلصه 138

ملین - عرق آور - کمردرد - اخلاط مضر - بواسیر - طحال - اعصاب - بلغم و...


* نام‌های دیگر آن: گیاه نوروزی، محاجم، قلیحه، جوز آرمانیوس، لبلاب اخرش و الاطینی می‌باشد.

1. طبع آن گرم و خشک است.
2. در گذشته معتقد بودند هر کس مخلصه بخورد از شر سم حشرات حتی مار و عقرب در امان خواهد بود.
3. مخلصه ملین و عرق آور است.
4. مقوی اعضای رئیسه بدن می‌اشد.
5. دفع کننده اخلاط مضر می‌باشد.
6. برای کمردرد مفید است.
7. برای کبد مفید می‌باشد.
8. درمان بواسیر بصورت ضماد بگذارند.
9. برای طحال مفید است.
10. برای اعصاب خوب است.
11. برای دفع زیادی بلغم مخلصه، گل بابونه، گل افسنتین، مرزنجوش، انیسون، آویشن، اسطوخودوس، اکلیل کوهی(رزماری) از هر کدام 10 گرم مخلوط کرده 40 قسمت نموده هر روز یک قسمت را دم‌کرده یا جوشانده بالای غذا به مدت 10 روز میل شود 10 روز استراحت بعد مجدداً تکرار گردد.  

منبع:http://www.unknown.ir/

بنه 240

تقویت نیروی جنسی - رویاندن مو - کبد - سردرد - کم خونی - اسهال - صاف شدن صدا - یرقان - تقویت اعصاب - کلیه - اخلاط سینه - چاق شدن - ماه گرفتگی - ترک لب - نرمی استخوان - فراری دادن حشرات - فلج - لقوه - ادرارآور - کجی و ترکیدن ناخن - ورم و ترک پوست - شقاق مقعد - مقوی معده و...

* نام‌های دیگر آن: چاتلانقوس، چاتلانقوش کابلی، چاتلانقوش کردی، حبة‌الخضرا، سقز تلخ، سقز ارمنی، شاقلانقوش، بِنِشت، چاتانقو، داربَن، سقز، قَسقان، سقوز، وَنوشک، گُلخَنک کَله و گلخونگ کله می‌باشد.

1. طبع تازه آن گرم و خشک است و خشک آن خیلی گرم و خشک می‌باشد.
2. خوردن میوه بنه جهت تقویت نیروی جنسی مفید می‌باشد.
3. بنه مدر و قاعده‌آور می‌باشد.
4. برای درمان اسهال‌های ساده از دمکرده پوست و برگ این گیاه می‌توان استفاده کرد.
5. جهت رفع کم‌خونی از بنه می‌توان استفاده کرد معمولاً در غذاهای محلی مانند کشک به جای گردو از بنه استفاده می‌کنند.
6. جهت کمردرد و دردهای مفصلی از روغن این گیاه می‌توان به کمر مالید.
7. برای پاک کردن کبد و رفع سردرد از ترشی بنه می‌توان استفاده کرد.
8. برای رویاندن مو از ضماد سوخته آن استفاده می‌گردد این ضماد برای بیماری گری هم خوب می‌باشد.
9. خوردن زیاد آن برای گرم مزاجان مضر است.
10. برای صاف شدن صدا از روغن بنه می‌توان استفاده کرد.
11. جهت بیماری لقوه و فلج کمی از روغن بنه میل شود و با آن عضو را ماساژ دهند.
12. خوردن روغن بنه جهت یرقان مفید می‌باشد.
13. کسانی که سختی ترشح ادرار دارند از روغن بنه استفاده کنند.
14. مقدار خوردن روغن بنه حدود 10 گرم است.
15. جهت تقویت اعصاب بنه را کوبیده با شکر مخلوط کرده میل کنند.
16. خوردن حلوای میوه بنه باعث تقویت شهوت می‌گردد.

ادامه مطلب ...

بادیان رومی 155

تقویت معده - ازدیاد شیر - خلط آور - خوشبویی دهان - هضم غذا - ضدنفخ و بادشکن - تقویت نیروی جنسی - تنظم عادت ماهانه - تسکین دردهای قاعدگی - تنگس نفس - بی‌خوابی - ترشحات زنانه - کبد - طحال - تقویت لثه - سنگ کلیه - سردرد - سرگیجه - نقرس - سل - جلای دندان - دیابت و...

* نام‌های دیگر آن: انیس سبز، حب الحلوه، انیسون، زنبان، زنیان، زیره رومی، بزرالرازیانج رومی و رازیانج شامی می‌باشد.

توجه: گیاه دیگری بنام انیسون وجود دارد.
توجه: گیاه دیگری بنام زنیان وجود دارد.
1. طبع آن گرم و خشک است.
2. برای تقویت معده بعد از غذا چند دانه جویده شود و این روش در هند رایج است بعد از غذا برای مهمانان مقداری انیسون می‌آورند هم دهان را خوشبو می‌کند و هم باعث هضم غذا می‌شود.
3. خانم‌هایی که می‌خواهند شیرشان زیاد شود حدود 2 گرم در 150 سی‌سی آب دمکرده بنوشید.
4. جهت خلط‌آوری 20 گرم انیسون را سائیده با 100 گرم عسل مخلوط کرده روزی یک قاشق همراه آب گرم بخورید.
5. بادیان رومی ضد نفخ و بادشکن می‌باشد.
6. خوردن زیاد آن قاعده‌‌آور است.
7. برای تقویت نیروی جنسی از دمکرده آن پس از سردشدن همراه عسل میل شود.
8. جهت بیماری مالیخولیا 5 گرم بادیان رومی را در 200 سی‌سی آب‌جوش 20 دقیقه دم‌کرده روزی 3 فنجان بنوشید.
9. جهت تنظیم عادت ماهانه بعد از پاک شدن به مدت 14 روز، روزی 2 گرم در 150 سی‌سی آب‌جوش دم‌کرده بنوشید.
10. جهت تسکین دردهای قاعدگی از روش شماره 9 استفاده شود.
11. برای رفع ترشحات زنانه از دمکرده انیسون استفاده شود.
12. برای رفع ناراحتی‌های عصبی روده بعد از غذا از دمکرده بادیان رومی استفاده گردد.
13. جهت تسکین درد میگرن 10 صبح و 5 بعدازظهر از دمکرده انیسون همراه نبات میل شود.
14. برای تنگی نفس از دمکرده انیسون بنوشید.
15. جهت رفع بی‌خوابی 3 گرم انیسون را در 100 سی‌سی آب‌جوش 20 دقیقه دم‌کرده 7 شب بنوشید.
16. جهت درمان ناشنوایی از بخور انیسون استفاده گردد.
17. جهت بازکردن انسداد کبد و طحال 3 گرم انیسون همراه یک گرم شیرین‌ بیان در 200 سی‌سی آب‌جوش 20 دقیقه دم‌کرده روزی 3 فنجان بنوشید.

ادامه مطلب ...

مریم گلی 470

مقوی روح - افزایش طول عمر - یبوست - وبا - تب - اختلالات کبدی - صرع - فلج - آرام کننده اعصاب - تقویت عضلات - دل درد - نفخ - فشارخون - میگرن - تقویت حافظه - سوءهاضمه - اختلالات یائسگی - رماتیسم - عرق شبانه - سنگینی گوش - التیام زخم - کوبیدگی - سرمازدگی - تعرق دست - ادرارآور و...

* نام‌های دیگر آن: شالبیه، مریمی، مریمیه، مریمیه صغیره، مریم چمنی، خزنه و سالوی می‌باشد.

1. طبع آن گرم است.
2. دمکرده این گیاه یک تونیک و مقوی برای تقویت روح، بدن و افزایش طول عمر است.
3. جهت معالجه یبوست شب‌ها از دمکرده این گیاه بنوشند.
4. جهت درمان وبا از دمکرده این گیاه می‌توان استفاده کرد.
5. مریم گلی برای انواع تب‌ها مفید می‌باشد.
6. جهت اختلالات کبدی از دمکرده این گیاه می‌توان استفاده کرد.
7. برای بیماری صرع و فلج از دمکرده این گیاه می‌توان استفاده کرد.
8. مریم گلی آرام‌کننده اعصاب و تقویت‌کننده عضلات می‌باشد.
9. جهت درمان دل‌درد و نفخ کمی از مریم‌ گلی را کف‌مال کرده در دهان ریخته آهسته بمکند تا درد برطرف شود.
10. خانم‌های نازا از دمکرده این گیاه استفاده کنند.
11. مریم گلی پایین آورنده فشار خون است.
12. جهت پوست‌های چرب از بخور مریم گلی استفاده شود.
13. شستشو با جوشانده مریم گلی جهت خارش پوست مفید می‌باشد.
14. برای درمان سوختگی از ضماد جوشانده مریم گلی استفاده می‌شود.
15. برای درمان برفک دهان 10 گرم مریم گلی را در 200 سی‌سی آب سرد ریخته حرارت می‌دهیم تا جوش آید 12 دقیقه بجوشد 10 دقیقه دم‌کرده در دهان مزمزه شود.
16. برای درمان خونریزی لثه از روش شماره 15 استفاده گردد.
17. جهت برطرف کردن اسهال 10 گرم مریم گلی را در 500 سی‌سی آب‌جوش ریخته 10 دقیقه دم‌کرده صاف نموده بعد از هر غذا یک فنجان بنوشند.
18. جهت درمان ناراحتی‌های گوارشی از قبیل سوءهاضمه، سنگینی معده، حالت تهوع از دمکرده مریم گلی بنوشند.
19. جهت درمان درد گلو، ورم لوزه 25 گرم مریم را با 500 سی‌سی آب سرد حرارت داده تا به جوش آید 10 دقیقه دم‌کرده روزی 6 – 5 بار غرغره کنند.

ادامه مطلب ...

مصطکی 425


تقویت حافظه - از بین بردن جوش - محکم شدن لثه - خوشبویی دهان - سردرد - سنگینی گوش - دیابت - انزال زودرس - سوءهاضمه - یبوست - مسهل بلغم - تقویت سینه و ریه - تسریع جریان خون - رعشه - سردی کبد - پرش اعضاء و...

 

* نام‌های دیگر آن: رماس، رماست، وَکشَک، کِیَه، مصطکی رومی، کندر رومی، مستکی، علک رومی، مُصطَکا، سنحیونس، مَصطَکا، سخینس، شجره‌المستکی، ماستیک، ازاه، ماستیکنر، سطنجی، المیکه، گیا، سخجینوس و سخینا می‌باشد.

1. طبع آن گرم و خشک است البته درخت آن دارای طبع سرد و خشک می‌باشد.
2. مصطکی شیره و صمغ گیاهی است که از درخت گرفته می‌شود.
3. جهت تقویت حافظه 20 گرم مصطکی، 10 گرم کندر و 10 گرم میخک را ساییده با عسل مخلوط نموده روزی یک گرم میل کنند.
4. جویدن مصطکی باعث محکم‌شدن لثه و خوشبوشدن دهان می‌گردد.
5. جهت از بین بردن جوش‌ها برگ درخت مصطکی را آب‌پز نموده روی جوش‌ها بگذارند.
6. جهت بهم آوردن استخوان شکسته برگ درخت مصطکی را جوشانده بصورت ضماد بگذارند.
7. جهت سردردهای سرد روزی یک حبه از مصطکی خورده شود.
8. برای درمان گرفتگی و سنگینی گوش با روغن کنجد مخلوط نموده یک یا دو قطره داخل گوش بچکانند تحت نظر پزشک مصرف شود.
9. خوردن مصطکی از انزال زودرس جلوگیری می‌کند.
10. درمان کننده دیابت بی‌مزه می‌باشد همراه کندر میل شود.
11. جهت صفرابری همراه صبرزرد میل شود.
12. برای سوءهاضمه مفید می‌باشد نیم ساعت بعد از غذا یک حبه کوچک مکیده شود.
13. برطرف کننده یبوست است شب یک حبه مکیده شود.

ادامه مطلب ...