نسخه های درمانی

نسخه های درمانی

درمان بیماری ها از منظرهای گوناگون
نسخه های درمانی

نسخه های درمانی

درمان بیماری ها از منظرهای گوناگون

انبه

 

 

 

 

انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا 10 متر می رسد . منشا انبه هند و مالزی و برمه می باشد ولی هم اکنون در تمام مناق استوایی و حاره کشت می شود . انبه از 4000 سال پیش وجود داشته است .

 

 

 

برگهای این درخت نیزه ای شکل ، گلهای آن زرد یا قرمز رنگ و بصورت خوشه ای وجود دارد . میوه آن که انبه یا منگو نامیده می شود بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع وشیرین بوده و دارای هسته ای نسبتا بزرگ است . انبه در اوائل ماه می می رسد و تا اوائل سپتامبر موجود است .

 

   

 

 

ترکیبات شیمیایی:

 

 

 

انبه دارای موادی مانند اسید بنزوئیک Benzoic Acid اسید سیتریک Citric Acid و پیوری یلو دری Puri yellow Dye که ماده زرد رنگی است می باشد . انبه در حدود15% تانن درد .

 

 

 

هسته انبه دارای چربی زیاد  و نشاسته و اسید گالیک Gallic Acid است .

 

 

 

در صد گرم انبه مواد زیر موجود است :

 

 

 

انرژی                              45 کالری

 

 

 

آب                                  80 گرم

 

 

 

نشاسته                         12  گرم

 

 

 

پروتئین                           0/5 گرم

 

 

 

چربی                             0/15 گرم

 

 

 

کلسیم                            6 گرم

 

 

 

فسفر                             9 میلی گرم

 

 

 

آهن                              0/15 میلی گرم

 

 

 

ویتامین آ                        3500 واحد

 

 

 

ویتامین ب 1                   0/4  میلی گرم

 

 

 

ویتامین ب 2                   0/35 میلی گرم

 

 

 

ویتامین ب 3                   0/6 میلی گرم

 

 

 

ویتامین ث                      25 میلی گرم               

 

خواص داروئی:

 

 

 

خواص میوه انبه

 

 

 

انبه رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است . انبه نارس تولید کننده بلغم و سودا  در بدن می باشد .

 

 

 

1)انبه بسیار مقوی بوده و تقویت کننده بدن است .

 

 

 

2)انبه تقویت کننده قوای جنسی است .

 

 

 

3)رنگ صورت را درخشان می کند .

 

 

 

4)دهان را خوشبو می کند .

 

 

 

5)ادرار آور است .

 

 

 

6)یبوست را برطرف می کند .

 

 

 

7)انبه دارای مقدر زیادی اسید گالیک است . بنبراین سیستم هضم را ضد عفونی و تمیز می کند .

 

 

 

8)انبه تمیز کننده خون می باشد .

 

 

 

9)خوردن انبه بوی بد بدن را از بین می برد .

 

 

 

10)انبه حرارت بدن را کاهش می دهد و تب را پائین می آرود .

 

 

 

11)برای رفع اسهال مفید است .

 

 

 

12)خوردن انبه ، سردرد ، تنگی نفس و سرفه را از بین می برد .

 

 

 

13)برای درمان بواسیر مفید است .

 

 

 

14)عطش را برطرف می کند.

 

خواص مغز هسته انبه

 

 

 

 

 

خواص مغز هسته انبه

 

شاید اغلب ما بعد از خوردن انبه هسته بزرگ آن را دور می‌اندازیم و فکر می‌کنیم یک هسته بلااستفاده است،اما این هسته فواید بسیاری دارد.

 

 

 

مغز هسته انبه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.

 

 

 

* خوردن مغز هسته اسهال را برطرف می‌کند.

 

 

 

* برای معالجه سرماخوردگی مصرف می‌شود.

 

* سرفه‌های سخت را درمان می‌کند.

 

 

 

* درمان کننده بواسیر خونی است.

 

 

 

* مغز هسته انبه کرم‌کش و ضد اسهال است.

 

 

 

*برای تسکین آسم و تنگی نفس مفید است.

 

 

 

* ضد استفراغ است.

 

 

 

دیگر خواص درخت انبه

 

 

 

1.گل انبه سرد و خشک است و اسهال را رفع می کند .

 

 

 

2.اگر شکوفه درخت انبه را خشک کرده و هر روز حدود 3 گرم آنرا با 10 گرم شکر بخورند سرعت انزال را معالجه می کند .

 

 

 

3.صمغ درخت انبه را با روغن و آبلیمو مخلوط کنید برای ناراحتی های پوست مفید است .

 

 

 

4.برای برطرف کردن ریزش مو ، آب برگهای درخت انبه را روی سر بمالید .

 

 

 

5.برای تقویت دندان و لثه دم کرده برگ درخت انبه را مضمضه کنید .

 

مضرات و مصلحات انبه:

 

 

 

هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نمائید .

 

 

 

اگر خوردن انبه ایجاد نفخ بکند باید آنرا با زنجبیل خورد .

 

منبع : http://www.darmanetabee.blogfa.com/post-53.aspx

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد