نسخه های درمانی

نسخه های درمانی

درمان بیماری ها از منظرهای گوناگون
نسخه های درمانی

نسخه های درمانی

درمان بیماری ها از منظرهای گوناگون

گیاهان دارویی: ترشک (۲ ) نسخه های درمانی


ترشک2

خلاصه ی مطلب ترشک:

گیاه ترشک در مجموع یک گیاه سرد مزاج قابض و مدر می باشد- مهمترین خاصیت آن در درجه ی اول کاربردهای خونی(نظیر تصفیه کنندگی خون، تولید خون، پایین آورنده ی فشار خون، پاکسازی اخلاط خصوصا صفرا و دم از خون، پاک کننده ی چربی از خون و غیره )و در درجه ی بعدی درمان امراض مختلف گوارشی خصوصا اسهال ها می باشد- در سومین  مرحله، پاکسازی کلیه و مجاری ادرار از سنگ و رسوبات اورولوژیک- و بالاخره  در چهارمین درجه، اهمیت تأثیر آن در معالجه ی امراض پوستی مختلف از جمله پسوریازیس می باشد.


ترشک2

 

فرمول های گیاهی ترشک

*تقویت اطراف ناخن، گوشه کردن ناخن(ضماد):       ریشه ترشک + سرکه                                             

- از ترکیب پودر ریشه ی ترشک با چند قطره سرکه خمیری درست کرده و از شب تا صبح به ناخنها ضماد نمایید.          

* رفع ورم طحال(ضماد)ترشک+روغن زیتون                                                              

- یک قاشق ترشک را در یک استکان روغن زیتون در حال جوش بپزید وبا تفاله ی آن بر ناحیه ی ورم ضماد کنید.

توضیح: ورم طحال به طور معمول در افراد کم خون و کم خونی ارثی دیده می شود.                                              

*قاعده آور:                                          بذر ترشک+ سرکه انگبین                                      

- یک قاشق چایخوری پر از پودر بذر ترشک را در یک لیوان سرکه ی انگبین در حال جوش بپزید صاف کنید و میل نمایید.                                                                                              

*سنگ شکن اورولوژیک:                       بذر ترشک+ سرکه انگبین                                       

- روزانه یک قاشق چایخوری از پودر بذر ترشک را در یک لیوان سرکه  انگبین در حال جوش بپزید، صاف کنید وسپس هر صبح ناشتا آن را میل نمایید. برای هر روز این کار را تازه تازه درست کرده و میل کنید.                                                           

*شستشوی زخمهای مزمن مثل قانقاریها و زخم بستر:                                                                                                                                                     بذر ترشک ۳۰ گرم+ گل ریواس۵۰گرم+                                                                                                   پوست سبز گردو۱۰۰ گرم+ ریشه ی شیرین بیان ۲۰۰ گرم        

- چهار قاشق غذا خوری از پودر مخلوط فوق را در شش لیوان بجوشانید تا حاصل دو لیوان شود، صبح و عصر زخم را با آن بشویید و پانسمان کنید.

 *پسوریازیس: روزانه یک قاشق مرباخوری از پودر ترشک را در دو لیوان آب بجوشانید و قبل از هر غذا یک دوم از آنرا (همراه با مصلح) میل کنید.

*سوزش ادرار، چرک در ادرار، تکرار ادرار:

                         بذر ترشک۳۰ گرم+ بذر خرفه۳۰گرم+ بلوط۳۰ گرم+ گل ارمنی ۴۰ گرم+ کندر ۱۰ گرم    

-همه ی موارد را نرم کوبیده، صبح و ظهر و شب هر بار، یک قاشق مرباخوری سرخالی از آنرا در یک لیوان سرکه ی انگبین ریخته و با تفاله میل نمایید.

*سنگ کیسه صفرا:

                        بذر ترشک۱۰ گرم+ بذر کاهو۵گرم+ بذر کاسنی۵ گرم+

                        زرشک ۱۵ گرم+ شاهتره  ۱۵ گرم+ بذر خرفه ۲۵ گرم+ بذر تربچه ۲۵ گرم

-یک قاشق غذا خوری از پودر مخلوط فوق را، در دو لیوان آب کمی جوشانده، صاف نموده، قبل از هر غذا یک سوم از آنرا میل کنید.

*شستشوی واژینال، زخم های رحم و سایر قسمتهای بدن:

                         بذر ترشک ۱۵ گرم+ مازو۱۵ گرم+ جفت بلوط ۱۵ گرم+

                                     گلنار ۲۰ گرم+ میوه ی کاج۳۵ گرم    

-یک قاشق مرباخوری از پودر مخلوط فوق را با سه لیوان آب جوشانده تا نصف شود وحاصل را صاف نموده، هر بار با یک سرنگ ۲۰ سی سی محیط داخلی واژن را با آن بشویید و یا سایر زخمها  را با تفاله ی آن پانسمان کنید.

*جوشهای بدن، خارش، تاول، لکه های سیاه و قهوه ای:

                       بذر ترشک۵۰ گرم+ گل ارمنی۱۰۰ گرم+ گل سرشور۲۰۰ گرم+ سدر۲۵۰گرم+ مورد۲۵۰ گرم

- همه ی موارد را نرم ساییده هر شب مقداری از آنرا در یک ظرف با یک لیوان سرکه و یک استکان ماست مخلوط کرده و صبح آنرا به بدن بمالید و بعد از نیم ساعت بشویید. برای کل بدن در هر جلسه سه قاشق غذا خوری از پودر آن کافیست.     

*قابض گوارشی یا درمان اسهال:                                                                                                      

                     برگ ترشک+ زیره+ گشنیز+ آب انار+ روغن زیتون                                                            

-  ابتدا برگ ترشک را در مقدار کمی آب بپزید بعد تفاله ی آنرا در روغن زیتون بر آتش تفت دهید (یعنی سرخ کنید) وسپس کمی پودر مخلوط بذر زیره و سبزی گشنیز را به آن اضافه نموده همراه با آب انار یا رب انار  میل کنید.                                          

               

منبع : خود آموز گیاهان دارویی استا د ابو الحبیب      

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد